Jag är ingen överdriven fiskälskare ska jag villigt erkänna, uppfödd på röding från norrlands blanka vatten har det kanske blivit aningens uttjatat, men här är iallafall mitt egenkomponerade recept som faktiskt imponerar på till och med mig. Jag tog vad jag hade och blandade hej vilt här i köket men lyckades iallfall komma ihåg receptet och tilllaga samma rätt en gång till på mindre än en vecka! Inte illa!
Det här behöver du :
– 500gram fiskfilé (hoki, pollock, torsk etc.
– 10 – 12 medelstora potatisar
– 5dl lättcreme fraiché
– 3st tomater
– 2 hönsbuljongtärningar
– 1 fiskbuljongtärning
– 1 knippe dill
– Salt & peppar
– Citronpeppar

Tina fiskfilén & skär i lagom stora tärningar.
Vispa ihop creme fraiché & de finfördela buljongtärningarna däri,
klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt & peppar!

Skala potatisen och skär i 1cm tjocka skivor.
Koka upp skivorna i 3-5min och häll sedan av i durkslag!
Smörj en ugnsfast form och häll i potatisen!

Fördela fisken ovanpå.
Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen och bara vänta!!
200 grader ca 45min.


Lämna ett svar till Fiskrecept « En ny dag med nya möjligheter Avbryt svar