dec06_169_1173262972.jpg
Jag är nog ganska kräsen i hur maten jag äter tillagas, fråga mannen om inte annat… *S* Nä, skämt o sido, jag älskar nog de mesta jag bjuds på men just vissa speciella maträtter anser jag att man bara kan göra på mitt vis… :-)Pastan i den här maträtten är väl inge speciellt med att tillaga, bara det inte är nån billig ”Netto/Lidl/ÖB-Pasta” utan en fin Barilla eller Zeta! Såsen är lite speciell, jag vill ha den fyllig & mör!

Det här behöver du :
800gram nötfärs
2 gula lökar
1 pkt passerade tomater
½ dl ketchup
1l vatten
3 dl grädde
2 köttbuljongtärningar
Salt & svart & vitpeppar, cayenne

GÖR SÅHÄR :
Hacka & fräs löken i lite olja & smör, när löken fått fin färg, tillsätt de passerade tomaterna, ketchup, vattnet, kryddorna och buljongtärningarna, låt koka upp till en krämig sås. Tillsätt köttfärs direkt i den kokande såsen och låt stå o puttra på medelsvag värme i ca 50min. Red av med grädde innan servering, grädden ger köttfärssåsen det ”lilla extra” för att få den fyllig & smakrik, precis som en köttfärssås ska smaka, enligt mig… *S*
Servera till pasta & en god tomatsallad samt riven parmesan ovanpå!

6 svar till ”Köttfärssås a lá Linda…”

  1. […] pers Det här behöver du : 2 st tortillabröd 3 dl köttfärssås 3 dl potatismos Valfri […]

    Gilla

  2. […] med köttfärssås som blivit över, eller gör en halv sats. Här har jag däremot kryddat färsen med kapris, lättcreme fraiché & champinjoner. Toppa […]

    Gilla

  3. My profilbild
    My

    Är det vanlig grädde du menar eller? asså vispgrädde? 🙂

    Gilla

  4. My profilbild
    My

    Är det vanlig grädde du menar eller? 🙂

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    My!
    Ja, vanlig vispgrädde!

    Gilla

  6. Agneta S profilbild

    tjingeling! vanner

    vet ni mojligtvis nagat om
    har ni spanat in

    och vet nagan om den ar bra?

    Ha det! tack for alla svar 🙂

    Sussane

    Gilla

Lämna ett svar till Agneta S Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect