Ris, ros, funderingar, frågor, allt är välkommet.
Det går även bra att maila mig om du hellre vill det!
/Linda
Seså, skriv en rad nu…
Ris, ros, funderingar, frågor, allt är välkommet.
Det går även bra att maila mig om du hellre vill det!
/Linda
Seså, skriv en rad nu…
Hej! Vilken underbart inspirerande sida du har 🙂 Jag undrar vilken typ av stekgryta du rekomenderar? Jag hittade så mycket goda grytor men har tyvärr en usel teflongryta hemma 😦
Kramar Anette
GillaGilla
Åh vilken inspirerande sida! Underbara bilder, enkla recept och mat-& dessertkombinationer som får det att vattnas i munnen! 😀
GillaGilla
Krya på dig!!
GillaGilla
När man läser din sida blir man inspirerad och hungrig.
Fantastiska bilder där fotografen bör kontakta allt om mat som har ändrat om till det sämre! Ett jätte tack!
Cecilia
GillaGilla
Hej! Hamnade på din blogg genom en länk från forumet på familjeliv. Hittade då ditt recept på silviakaka som för övrigt är supergod! Sen började jag följa din blogg för den är helt fantastiskt inspirerande att läsa och så rolig att följa. Saknar man fantasi är det bara börja läsa här och vips har man helt plötsligt massor med idéer…
En rolig grej är också att jag idag läste ditt inlägg och såg att du kommer från Boden och det tycker jag var ett roligt sammanträffande för jag bor i just Boden… 🙂
Var bara tvungen och skriva ett par rader här och berätta det..
/Camilla
GillaGilla
Hejsan!
Du har säkert redan upptäckt det men om inte så tänkte jag tipsa om att Mutti även säljer en god och väldigt smakrik tomatpuré.
Gillar bloggen 😉
MVH Josefine
GillaGilla
Hej!
GillaGilla
Hej! På grund av idetorka till mat satte jag mig vid datorn och letade mattips, och hamnade här på din sida. Jag har fått verklig lust att laga mat efter det. Jag måste berätta att jag lagade Lövbiffgrytan med hasselbackspotatis i helgen och blev mäkta imponerad.Kram och Tack för så många tips. Monica
GillaGilla
va in å titta på din sida,ville bara tala om att sidan är kanon fin.lyca till
GillaGilla
Heeej!
Men shit va glad ja e att jag har hittat HIT!!
Fantastisk hemsida!
Vackra och goda grejjor så man blir helt till sig juh!
Oh här kommer ja att behöva logga in varje dag annars blir de nog allvarlig abstinens.
På fredag skall vi ha tapas kväll .. då ska ja använda mig av denna sida.
Tack för att du delar med dig!
KRam Linda
GillaGilla
Hej!
Bor du också på Öland?
Jag bor en mil nedanför Färjestaden.
Har testat ditt recept på källarfranska.Så det har jag utgått i från flera ggr nu.
Maggan
GillaGilla
Hej igen!
Måste bara berätta att jag blev ju så besviken när jag inte vann ett choklad hjärta från Lindor……men min gulliga man kom hem med ett likadant för att jag sa att jag inte vunnit 🙂
Visst va han snäll! Vi har varit tillsammans i 30 år nu 🙂
Kram från mig Sussi
GillaGilla
Hej Linda jag älskar dina recept men är lite besviken på all reklam som du måste ha med på choklad och oljor m.m man tröttnar, det är som att läsa ett annonsblad.
Jag tycker du har gjort så fin sida och sedan vill säljare och företag bara bryta ner ditt fina arbete som hjälpt och inspirerat många.
Har inte detta med pengar att göra tycker jag du ska minska ner reklamen bland dina recept låt inte dem sabba din sida.
Jag älskar dina recept!!
GillaGilla
Hej! Jag skulle vilja ha din (och andras) åsikt om en sak. Jag läser din blogg med stort nöje och lagar många av recepten men modifierar dem för många är för feta för min viktnedgång. Nu undrar jag bara vilket som blir bäst om man ska använda grädde och vill få fram en krämig konsistens. Blanda visp eller mellangrädde med mjölk eller använda 5% laga lätt. Man kan ju blanda till samma %.
Tack för en underbar sida!
GillaGilla
Hej igen ! Kan du tipsa om en lyxig men lättgjord brunch (buffé).
Lättgjord= den ska gå att förbereda i tid.
GillaGilla
Tack , tack, tack underbara Linda för din fantastiska blogg 🙂 Du skulle bara veta hur du hjälper mig i allt mat-hittapåande hela tiden!
Sluta aldrig!
…lova!
Massa kramar från Karin i Karlstad ❤
GillaGilla
Tack för att du sprider glädje till matlagning.:-)
Super härlig sida du har!!!
Du är verkligen duktig!!!
GillaGilla
Vilken härlig sida! Det blir fler besök här så man får kika igenom alla recept i lugn och ro.
GillaGilla
Varför svarar du inte på kommentarer i inläggen där någon undrar något? Jag tycker det är oförskämt mot de som visar intresse för bloggen.
Malin!
Alla kommentarer som kommer in på Kryddburken, antingen via inlägg eller i gästboken kommer även som ett separat mail till min epost. Självklart besvarar jag mina läsare, men jag gör det via mail istället för i kommentarsfälten då det förenklare massor när det är många som kommenterar. Jag ignorerar inte mina bloggläsare om du tror det! 🙂 Om det är fler som undrar över samma sak så publicerar jag mitt svar till dig även här!
Trevlig kväll!
/Linda
GillaGilla
Vilken mysig sida! Blir så avundsjuk att du bor på Öland,vi skulle gärna flytta dit imorgon om vi kunde försörja oss, öland är mitt paradis :-), är uppväxt där varje sommar, utanför Löttorp. Hälsar snart på dig igen och ”letar” recept.
/Malin
GillaGilla
Hej! Slank in på din matblogg när jag letade inspiration för att göra egen färskost. Din ostbricka ser jättegod ut!
En fråga: Jag bor i Stockholm och förra året var det någon slags matmässa i Tantolunden, södermalm. Där köpte vi ett hemgjort te av några som producerade mat på en gård i mindre skala. Den låg på Öland. Kommer ej ihåg vad dom heter. Har du några känningar och skulle kunna veta vilka dom är? Det kanske finns många mindre matproducenter på Öland men jag frågar i alla fall.
GillaGilla
Inspirerande o kul sida du har. Kan inte låta bli att titta in på den dagligen. Extra roligt blev det när jag såg att du kommer från Boden där även jag bor. Ha det bra.
GillaGilla
Hej! Hoppas det är ok att jag har länkat till dig från min blogg!
Jag tycker din matblogg är mycket bra.
Mvh Maggan
GillaGilla
hej!
Jag har gjort din jättegoda bourgogne-gryta några gånger men aldrig skrivit av receptet. Nu hittar jag det inte! Har du tagit bort det?
kan man få receptet?
Tusen tack på förhand
Ingela
GillaGilla
Hejsan 🙂
Måste bara få berätta att det knorrar i magen och vattnas i munnen nästan varje gång jag kollar in din sida 🙂 Den är kanon 🙂
GillaGilla
Hej!
Tävlingssvar ORåsa, för mitt presentkort skulle jag välja den charmiga trälådan för kryddor med tre lösa krukor. Sedan skulle jag beställa de underbara träbokstäverna HOME.
Tack för en bra matblogg, dina härliga bilder inspirerar verkligen!
Hälsningar
//Eva
GillaGilla
Grym sida, som jag besökte första gången idag (under earth hour)
GillaGilla
Snubblade in på din sida när jag googlade efter gamla recept på falukorv, och blev glad när jag läste ditt lovtal till korven och korvtillverkning!
Själv har jag gjort mycket egen mat från eget kött, men den korv vi tillverkat var i särklass den bästa mat vi lyckades göra, enda ”tillsatsen” var salpeter. När korvarna var stoppade och rökta skulle de hänga i två månader ungefär, men det var sällan det blev något kvar som hängde tiden ut.
Det var roligt att läsa om gamla mattraditioner på en modern matblogg. Min mormor, som för övrigt kommer från Öland, har berättat för mig om spickefläsk, hur man på vårvintern hängde ut det saltade fläsket som fanns kvar och lät det torka i solen så saltet kröp ut och kristalliserades på ytan. Detta har jag ännu inte provat. Har du?
GillaGilla
Vilken fantastiskt fin sida! Extra kul med en ölänning, har varit stammis på Öland sedan mycket späd ålder, och återkommer minst en gång varje år.
GillaGilla
Vårhälsningar från mig i Smedjebacken…helt super din härliga blogg…har äntligen fått tag på grillsåsen du tipsade om…UNDERBAR!! Håller med om att det bli vårens favvo på bordet till det grillade även för min familj!!
Ha det bäst!!
// Maria
GillaGilla
Hej!
Jag följer din blogg och hittar massor av inspiration. Tack för det!
Jag har för mej att du har beskrivit tidigare hur man får till det snyggt om man vill skriva ut recepten. Men nu har jag glömt hur det var så kan du ta det igen.
Tack på förhand
Karin
GillaGilla
Fantastiskt fina bilder på din hemsida! Blir väldigt inspirerad bara av att kolla på dom 🙂
GillaGilla
Hej och tack igen för utmärkta recept och fina bilder. Fortsätt också att skriva samma trevliga svenska, där svengelska och slang ingår enbart som piffiga kryddor.
Ett särskilt tack för de ”samlade marinaderna”. Tack vare dem lärde jag känna tigersåsen. Kollade förstås på Google och nu vet jag ungefär hurdan den är. Verkar intressant. Jag ska fingranska hyllorna här i min stora mataffär i Åbo, Finland, för att se om jag hittar den.
Gjorde dina persijefyllda järpar häromdan, de blev bra, tack för receptet. Barnbarnen gillade dem också.
Ha en bra vår. Här snöade det förra natten, men det smalt ju rätt fort idag. De blå och gula krokusarna huttrade i snön på morgonen, å vad jag tyckte synd om dem!
Ha en bra vår!
GillaGilla
Hej, å såg pizzorna, de är underbara.
Jobbade på Öland en sommar för 6-7 år sedan å då var det stället en favorit!
GillaGilla
hejsan på dejsan…
såg tipset på facebook där en tjej tipsade en annan väninna och jag kollade läget med en gång.. har inte titta på allt men är redan helt begeistrad…
kommer att kolla sidan OFTA och tipsa..
GillaGilla
Fan vilken kvinna du är, inspirationen sprudlar och mitt sug efter att gå ner till köket blev nästan för mycke:) Men får jag be dig om en tjänst, göra något rysligt gott på lite varor, Bor nämligen i oslo och lever ett väldigt snält liv, nästintill utan kött, Så du skulle vara en hjälte om du gav nått tips på något nyttigt billigt och riktigt gott:)
Ha en otroligt bra helg!
Mvh
GillaGilla
Hej. Är relativ ny i bloggvärlden, har bara hållit på ett par månader. Tycker det är jättekul att kolla in på din blogg, och få mycket insperation från dina recept och bilder. Känner fortfarande att jag är novis inom bloggvärlden, men är hungrig på att lära mig mer. Du är hjärtligt välkommen att titta in och komma med lite tips angående min blogg.
GillaGilla
Hej!
måste först bara säga vilken underbar blogg du har. den har gett mig sån inspiration och vilja att laga nyare mat=)
till min fråga bara . hur handlar du/hur ofta har ni nån planering eller går du bara på vad du vill ha?
tycker detta själv e svårt så måste få lite tips;) ha en kanon fredagskväll//lindha
GillaGilla
Hejsan!
Vill tacka dig för hjälpen med smörgåstårtorna till sonens student. Gjorde efter recept från din blogg och dom fick så mkt beröm. Ska fortsätta läsa, blir så inspirerad./Veronica
GillaGilla
Vilken superbra sida. När fantasin tryter, så är det bara att titta in här 😉
Tarteletterna var sååå goda. Mycket uppskattat.
//Susanne
GillaGilla
Hej!
Hittade din sida när jag googlade på Varm smörgåstårta, jag ska göra den imorgon när mammagruppen kommer på besök.
Vilket härligt hus ni har – vilket jobb ni gjort! Och dina bilder är så fina.
Kryddburken är nu en favoritsida, kommer leta här i fortsättningen när jag har idétorka på mat!
GillaGilla
Kram :))
GillaGilla
Hej,
Måste få konsultera dig..du är klok och har säkert varit värdinna på fantastiska kalas:-)
Så här är det..
Min så hett efterlängtade dotter fyller 1 år den 11 juli och vi har bjudit in ett 20-tal personer till kl 13. Och vissa äter ju lunch och andra inte…
Tänker mig att göra de här wrapsen du har recept på med skinka och kesofyllning och sallad osv, men mer då i matväg? Nån pastasallad nån mer mack-variant? eller ja…hjälp.
Tårtor då…tänker mig att göra en som jag kallar Majkens tårta, du kallar den Britta eller Pinocchio..med grädde och hallon och så en tårta till som jag vill ha lemoncurd i…tips?
Vad ska man ha mer?
Småkakor, bullar, sockerkaka, rulltårta?
Vad tycker du kan jag köra en buffe på allt samtidigt så får de som vill äta lite lunch-aktigt göra det och de som vill gå på tårtbuffen kan göra det?
Mailar nog dig också så får jag hoppas på svar!
Tack på förhand!
Hälsningar
Natalie med lilla Olga
GillaGilla
Natalie!
Jag mailar dig!
/Linda
GillaGilla
Hej!
Jag har följt din blogg till och från ganska länge nu. Jag minns att du för länge sedan, kan det vara 1-2 år sedan, skrev om att du hade några jättespännande projekt på gång men att det då var hemligt så du kunde inte avslöja vad detta projekt var.
Vad var det för spännande projekt? Du kanske redan har skrivit om det men då har jag i så fall missat detta.
Tack annars för en jätteinspirerande sida! Dina foton är alltid så fantastiskt vackra.
Mvh Nina
GillaGilla
Nina!
Tack själv snälla du!
Jo, jag har fortfarande ett projekt i bakhuvudet om att uppfylla en gammal dröm, men det ligger bra mycket på is just nu!
En vacker dag så lovar jag att avslöja mina hemliga planer!
/Linda
GillaGilla
Angående korv och fjälster
Numera kan man köpa fjälster från får, svin och nöt i mindre förpackningar mellan 9 och 80 meter från WEB-shoppen http://www.carnivor.se De säljer också färdiga kryddmixer och annat föt korvtillverkning.
GillaGilla
Hej hej!
Blir alltid så inspirerad av att kika in här!
Jag har ett önskemål om inlägg i bloggen…
Alla pratar om grillad Hallomi ost, att det är så gott. Men tyvärr har jag inte fattat grejen… den blir lite som gummi och smakar mest ingenting. Nu sist penslade jag den med honung och det blev bättre men mer tips om du har.
Kram
GillaGilla
Älskar din blogg! Jag har tummen mitt i handen men t o m jag lyckas med dina recept! 🙂 Tusen tack och fortsätt blogga!!
GillaGilla
Hej ! Åter igen en titt på din underbara sida som gett så mycket inspiration och sen då alla goda midddagar som åstadkommits 🙂
Kul med Marknad oavsett var i vårt avlånga land.
Joo de var de där med de räfflade ”spadarna” Jag har dem i både rund form och rektangulär uppvuxen med dem oxå Används till att lägga upp smör med på ett fat. Man blötte spaden i lite kallt vatten under kranen sen i smörbyttan el paketet och fick då en fin räfflat skiva att lägga på fatet Detta var ju lite före våra färdiga askars tid men varför inte återigen införa snyggt upplägg på ett fat ? Så vackert med vattenpärlorna glittranade. Mor saltade alltid lite extra över innan servering vid de tillfällen hon blandat hälften smör hälften margarin i byttan varifrån det togs.
Lycka till med ”smörandet ”
GillaGilla
Oj!
Kollade in här nu efter ett hett tips här http://www.gamereactor.se/blog/petter/
Och jag måste säga att du verkar sjukt begåvad vad gäller matlagning.
Jag måste åka och plocka jordgubbar! Krämen ser sinneslöst smaskig ut!
GillaGilla
Hej,

Välkommen till nya Kryddburken!
Stay updated with our latest tutorials and ideas by joining our newsletter.
Lämna ett svar till nina Avbryt svar