Ris, Pasta & Nudlar

Carbonara i panna – enkelt och snabbt!

spagetti_carbonara_recept_baconHar ni tänkt på hur smidigt det egentligen är med så lite disk som möjligt när man lagar middag?! JA, jag tänkte väl det! 😉 Ofta vill man laga något gott till vardags men som också går snabbt och där finns det tusentals recept som går jättesnabbt att just LAGA men sen får man stå i en halv evighet vid diskhon och skölja kastruller och diska pannor och plocka vispar och pryttlar.

Även om man har diskmaskin så blir det mycket att ”rensa bort” liksom. Och i vardagen kanske man hellre vill lägga den tiden på annat. Hemma hos oss är det mer orken som tar slut när man sitter där hela familjen runt middagsbordet, mätta och alla har ätit upp. Vem ska resa sig först och börja plocka bort??!! 😛

Vem ska skölja tallrikar och plocka in i diskmaskinen, vem ska torka spisen och diska kastruller, knivar och pannor för hand och vem ska gå med sopor och kompost etc… Ahh! Ja, ni fattar. Därför råkar vi ofta bli sittandes väldigt länge vid middagsbordet, men det i sig är ju både roligt och givande då vi har tid att prata med varann allihopa och få tid tillsammans. Jag vet inte hur invecklad jag behöver bli eller vilket som tar ut det ena eller det andra. Det är roligt att umgås – JA!
Det är inte kul att städa efter en middag så därför brukar jag tänka på att minimera på användning av kastruller o grytor och under tiden jag lagar mat så städar och torkar jag ytor och plockar in i maskinen direkt och alla knivar diskas direkt dom är färdiganvända, just för att jag inte vill att dom ska ligga framme också, (eller råka hamna i diskmaskinen mannen!!) 😉

Denna carbonara är perfekt middag i EN panna, inget mer! 😉
Jo en skärbräda, en kniv och ett fat också…

4 port
Det här behöver du : 
3 pkt bacon a 120 gram
3- 4 port tunna spagetti (Barilla Capellini)
2 dl grädde
Trocomare örtsalt
Svartpeppar
2 rejäla nävar riven parmesan (hade ingen hemma, men det blir gott ändå)
3 äggulor

GÖR SÅHÄR : 
Skär baconet i bitar och fräs på i en stek eller traktörpanna med höga kanter. Stek tills de blir knapriga. Lägg upp på ett fat med hushållspapper så de får rinna av och bli riktigt knaprigt. Slå vatten i samma panna som du stekte bacon i, rör lite i botten så du får upp dom goda smakerna. När vattnet kokar lägg i tunna spagetti och koka al dente. Slå bort nästan allt vatten med spara ca 1- 2 dl. Tillsätt grädde och riven parmesan. Koka upp hastigt så det blir krämigt. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Smaka av. Precis före servering – tillsätt baconet och äggulorna och vänd runt! Servera.

carbonara

1
yes

16 svar till “Carbonara i panna – enkelt och snabbt!

  1. Suzanne skriver:

    Det är ju så enkelt men så vansinnigt gott.
    Jag ska absolut testa ditt sätt nästa gång det är ju perfekt.
    Jag är också som du jag tar fram och förbereder innan middagen och plockar undan medan jag håller på med maten. Skönt när det mesta är klart efter maten så det bara är att diska det som står på bordet.

  2. kajomida skriver:

    Låter smart, men jag måste fråga om du inte häller av spagettin helt utan låter den vara kvar i stekpannan ihop med 1-2 dl av vattnet och sedan kommer grädden i osv.? Om jag fattat rätt, så kokar väl spagettin vidare…

  3. Anki skriver:

    jag blir hungrig bara av att läsa receptet, måste prövas 🙂

  4. Karin skriver:

    Låter både gott och enkelt! Vad är det för kryddor i örtsaltet? Vad rekommenderar du för kryddor om man inte har just det saltet?

  5. Katrin skriver:

    Jag hade med pasta carbonara till middag igår ,men jag använde mer än en panna 🙂 få prova på ditt sätt nästa gång.

  6. diaansdrömmar skriver:

    Barnens favorit, ska definitivt testa att bara göra den i en panna kram Diana

  7. Anneli skriver:

    Så himla smart att koka pastan i samma panna! Måste testas nästa gång – carbonara är vardagslyx på alla sätt och vis! 🙂

  8. emelie skriver:

    Supergott recept som gick hem hos alla här hemma! Och så lätt att göra.

  9. em skriver:

    oj vilken bra blogg! blev hur inspirerad som helst! hittade hit tack vare bloggkommentatorerna.

  10. Elisabeth skriver:

    Slår inte fel! Inne och letar fläskfile´recept. Och hittade så klart ett jag ska prova. (Lagat med cider i , tidigare och var jättegott.) Men vad som inte slår fel är att jag alltid hittar nåt mer, brukar baka banankaka , och måste ju nu prova med muskot!! Lät intressant.

  11. Karin skriver:

    Hej, Linda! Jag undrar om du har tid att svara på de frågor vi läsare har ibland. Det kan gälla inköp, recept mm som vi undrar över. Dyker alltid upp lite frågor i en blogg. Gillar annars det du skriver och tipsar om! Kram!

  12. AN skriver:

    Detta ska jag prova göra nästa vecka! =)

  13. kryddburken skriver:

    Karin!
    Absolut, jag brukar svara i kommentarsfälten när frågor dyker upp, ibland går det fort och ibland dröjer mitt svar något. 🙂
    /Kram Linda

  14. kryddburken skriver:

    I örtsaltet som finns i två varianter Herbamare och Trocomare ser innehållsförteckning ut såhär:
    Herbamare;
    Havssalt, selleri, purjolök, krasse, lök, gräslök, persilja, libbsticka, vitlök, basilika, mejram, rosmarin, timjan, kelp (havsväxt som innehåller naturligt jod).
    Trocomare (som jag använder mest);
    Havssalt, selleri, purjolök, krasse, lök, gräslök, persilja, libbsticka, paprika, vitlök, pepparrot, basilika, mejram, rosmarin, timjan, kelp (havsväxt som innehåller naturligt jod, skördas i havet utanför Chile).
    /Linda

  15. kryddburken skriver:

    Kajomida!
    Då fattade du rätt! 🙂 Spagettin kokar vidare en liten stund så man kan hälla av vattnet när den nästan är färdig. .
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache [REQUEST_URI] => /2015/01/19/carbonara-i-panna-enkelt-och-snabbt/ [PHPRC] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 0 [PATH] => /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin [PWD] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 5000 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [REDIRECT_STATUS] => 200 [HTTP_HOST] => kryddburken.se [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_NAME] => kryddburken.se [SERVER_ADDR] => 10.160.4.24 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 50.16.52.237 [DOCUMENT_ROOT] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html [SERVER_ADMIN] => root@localhost [SCRIPT_FILENAME] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html/index.php [REMOTE_PORT] => 64023 [REDIRECT_URL] => /2015/01/19/carbonara-i-panna-enkelt-och-snabbt/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [SCRIPT_NAME] => /index.php [HTTP_CONNECTION] => close [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1481429480 ) Array ( ) Array ( )