Picknick mm.

Varma ostfrallor AB

ostfrallor_fyllda_gratinerade_fredagsmys
Fredagsmyset står på tur, äntligen helg och familjen är samlad!

Detta jag visar nu var nått nytt jag provade. Vanliga små vacumförpackade minibaguetter, du vet dom där i 6-pack? Billiga bakup-baguetter som finns att köpa överallt. Ganska tråkiga i vanliga fall men heeey!! – Detta ska du prova så lär ni älska dom i fortsättningen! 😉

Innan du gräddad dom färdiga i ugnen så fyll dom med ost och skinka, vik ihop, lägg i en ugnsfast form och riv över ost! Det blir absolut godast med port salut, den osten är som gjord för gratinering och extra fin färg av den gula kanten, vad består den av egentligen? cheddar eller?  Ja, ni fattar hur gott det är och en riktig fredags-mysare! Varma ostfrallan AB! 😛

baguetter_fyllda_ostgratinerade
Fyllda med ost och rökt skinka. Riven port salut ovanpå och skjuts in i ugnen i 200 grader till de fått fin färg, ca 15 min!

9 svar till “Varma ostfrallor AB

  1. Louise skriver:

    Har aldrig tänkt på att man ens kan göra så med dom! Håller med om att de är ganska tråkiga i vanliga fall, men en bra nödlösning att ha i skafferiet för ”nybakat” bröd är ju alltid bäst!
    Tack för tipset, bästa Kryddburken! 🙂

  2. kryddburken skriver:

    Absolut, nödlösningar kan man aldrig ha för många!
    Trevlig helg!
    /Linda

  3. Mums!
    Det var längesen nu, men vi brukar göra pizza-baugetter.
    Dela på dem och på med den fyllning man vill ha – supergott!
    Och, de är även goda kalla som picknickmackor 😉
    Kram å ha en trevlig helg!

  4. Varför inte, självklart ska man göra så med dessa bröd! Massa ost och skinka kan ju inte bli fel. Älskar mackor så tack för tipset!

    Port salut är förresten – Port Salut 🙂 En kittost. Älskar den! Äter den gärna rakt av hyvlad i skivor. Länge sen nu. Tror jag köper det till helgens frukostar på landet. Har inte provat att gratinera med den tidigare men det måste jag ju göra nu.

    Ha en riktigt fin helg!

    Kram Lotta

  5. FruVesa skriver:

    Låter riktigt mumsigt!

  6. Victoria skriver:

    Mmm vad gott!!
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  7. Jessica skriver:

    Vilket superbra tips verkligen!!
    Håller med dig om osten för övrigt, Port Salut är den absolut godaste osten som finns! 🙂

  8. Eva Gustavsson skriver:

    Man kan inte bli annat än sugen och hungrig när du lägger upp bilder som dessa. Vilken idé! Ser fram emot att jag gör detta själv. Tack för tipset med Port Salut-osten. Hade aldrig själv kunnat säga att det är den osten du använt.
    Trevlig Helg Eva Gustavsson

  9. camilla skriver:

    Låter gott och superenkelt. Det där kommer att gå hem i min familj där måttot är ”ju mer ost desto bättre”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.