Saltrostade nötter


Kikar in som hastigast med ett litet snacks-tips såhär på lill-lördan! Istället för chips och ostbågar så är detta betydligt nyttigare och faktiskt godare. Enkla rostade nötter som du saltar och kryddar själv, perfekt när ”salt-suget” sätter in, som drinksnacks, tilltugg etc. Här har jag rostat nötter tillsammans med pumpa och solroskärnor i stekpanna med en liten karamelliserad yta av råsocker och en skvätt vatten. Därefter kryddat med flingsalt och lite malen paprika/cayennepeppar.

Använd de nötter, kärnor och kryddor du gillar allra bäst eller har hemma!

Det här behöver du : 
4 dl blandade nötter
Valnötter
Hasselnötter
Pumpakärnor
Solroskärnor
2 msk råsocker
2 msk vatten
Flingsalt
Malen paprika och el. cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna i den torra pannan och låt dom rostat ca 1 min. Sänk värmen till medel och strö över råsocker och skaka om pannan. Tillsätt vattnet när sockret börjar smälta och rör försiktigt med träsked. Strö över flingsalt och kryddor och häll upp nötterna på bakplåtspapper så de får svalna. Fyll en skål och ställ fram på bordet.

I
 stekpannan med råsocker, vatten, flingsalt och kryddor.


Låt dom torka och svala ordentligt innan du häller upp i skål.

Print Friendly

12 reaktion på “Saltrostade nötter

  1. men gud så bra och så gott det ser ut :-) blir av någon anledning otroligt saltsugen på kvällarna och då är det lätt hänt att påsarna från barnens fredagsmys snacks åker fram. Detta känns ju betydligt bättre och godare :-)

  2. De ser lite oljiga ut på bilden och jag tänkte att det blir till att servera med många servetter – men när jag ser att du fått till det med råsockerglasering…Mmmm! Det där måste jag testa!

  3. Det var jamen en god ide! Så vet du hva du spiser også. (Ingen E-stoffer her) Det må jeg teste. Takk for tips!

  4. Hej! Nötterna ser verkligen jättesmaskiga ut! Har själv testat rosta nötter med både söta och salta blandningar och det blir otroligt gott! OCH ungarna diggar det! =) Din blogg följer jag varje dag. Tycker om dina otroligt fina bilder och dina recept, hoppas du fortsätter blogga länge till!

  5. Nötterna blir inte alls oljiga eller klibbiga, dom är ju lite glaserade av råsockret men sedan kryddade och torkade så inget kladd! :-)
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>