Billigt

Banan & citronmuffins i solskenet


Tänkte överraska barnen idag när dom kommer hem från skolan med nybakade muffins! Första skolveckan efter sportlovet avklarat och imorgon får dom (läs: jag) äntligen sovmorgon igen! 😉 Det är en alldeles fantastiskt fin fredag, solen skiner, lite kyliga vindar som biter i kinderna när man står ute i bara foppatofflor och T-shirt och fotar muffins, jojomen! Tur vi inte har några grannar som undrar vad jag pysslar med på morgonen med en skärbräda full med muffins och två glas mjölk men ingen annan i närheten!? Linda är visst sugen på muffins idag??! 😛

Detta recepet har jag modifierat från ett tidigare med äppelmuffins. Där ska vara 2 dl filmjölk eller yoghurt i smeten men det bytte jag ut mot 1 dl mjölk och tre mosade bananer istället. Smeten blev precis som jag ville ha den och muffinsarna höga och saftiga! Så detta kör vi på till alla fula bananer därute! Som vanligt gör jag smeten i _två_ skålar, en ”blöt” smet och en skål med ”torra” ingredienser som sedan bara slarvigt rörs ihop, inget vispande alls!

18 normalstora muffins
Det här behöver du :
”Blöt” smet :
3 fula mosade bananer
125 gram smält smör
Rivet skal från 1 citron
2 ägg
1 dl mjölk

”Torr” smet :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten i muffinsformar, använd med fördel en muffinsplåt eller silikonplåt + pappersformar. Grädda i 175 grader ca 35-40 min.


Ha en underbar fredag allihopa!!!

9 svar till “Banan & citronmuffins i solskenet

 1. Fröken Dill skriver:

  Smart sätt att baka muffins! Bilderna såg verkligen underbart somriga ut. LÄNGTAR efter sol och värme…

 2. Jenny skriver:

  Mums vad gott det såg ut!

 3. Cecilia skriver:

  Haha, kul att höra lite ”behind-the-scenes”!
  Har inte tänkt på blogglivet på det sättet tidigare 🙂

 4. Detsamma!!

  Bilderna blev ju så härligt våriga, ja till och med somriga:-) Ja, känner igen mig, brukar också smyga runt lite i trädgårn när jag vill ha lite extra fin miljö till mina måndagssmoothies t ex;-)

 5. Lucypath.com skriver:

  Vad mysigt och gott! 🙂

 6. Sanna skriver:

  Mums vad goda de set ut! Bananer i bakverk är
  Svårslaget.

 7. Sara skriver:

  Bakade dom här igår och dom är dom godaste och lättaste muffinsarna jag någonsin smakat och bakat!!!! full pott i poängskalan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.