Philadelphiabullar i långpanna


Ni har säkert sett dessa gobitar på fler ställen. Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är detta mycket enklare och gå fantastiskt fort! Degen ska endast jäsa en gång, och den bakas ut direkt på plåten, helt kladdfritt dessutom! :-P

Fyllningen påminner om den glasyr jag har på morotskaka, riktigt krämig och len med philadelphiaost som ger en lite syrlig, fräsch smak på dessa ”bullar”. Supergoda och alldeles perfekt att ”bulla upp” frysen med inför ett barnkalas! ;-)

20 st
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning : 
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Jag tog min plåt med lite högre kanter ca 40*32 cm. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen. Mjölad tumme funkar bäst! ;-)

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

Skär i fyrkantet mellan hålen.


Härliga, saftiga rutor med philadelphiaost…


Tjugo st hål gjorde jag i degen. Men det är helt upp till hur stora rutor du vill ha. Vill du ha mindre bitar, gör fler hål!


Ner med fyllningen i varje hål, pensla med ägg och strö över pärlsocker.


Ca 15-20 min i 200 grader i nedre delen av ugnen.


Låt svalna en stund innan du skär upp den i rutor.


Smaskigt värre! :-P Dessa rutor passar perfekt att frysa ner, och det är precis vad jag har gjort. Nästa vecka stundar födelsedagskalas då Joline fyller 9år!

Print Friendly

60 reaktion på “Philadelphiabullar i långpanna

  1. Pingback: Philadelphiabullar i långpanna » Stök i kök

  2. Pingback: Det är julmarknad i byn « vid vedspisen

  3. Jag bakade denna idag och jag får säga att jag lyckades inte riktigt med jäsningen, vet inte alls varför. Men det rättade till sig i ugnen sen och dom smakar helt gudomligt. Fick dom dock inte lika fina som du. :)

  4. Så har även jag gjort dina Philadelphiabullar. Trodde aldrig den lösa degen skulle jäsa, men det stod ju att jag skulle ”hälla” ner degen så det gick bra. Gubben ville smaka genast, men jag skickade ut honom med hunden en stund, så ska vi ta dom på balkongen i vårsolen! Och ikväll blir det fläskrullader! Tack Linda för dina fina recept! Dom är så lätta att följa, du skriver så bra och fotona är suveräna.

  5. Pingback: Jordärtskockssoppa phu….. och bullar | Välkommen till Fjällbjörken

  6. dessa bullar blev för goda för mitt eget bästa.. ;) åt 2-3st på engång och insåg att jag måste bjuda bort resten. :)

  7. Underbart! Tack för inspiration! Har hittat flera recept här till nästa veckas kalas…återkommer när jag har lite bilder på vad jag bakat!
    Tack!

  8. Vilket bra recept! Och snabbt gick det! Jag använde ditt recept som grund men tillsatte lite kardemumma i degen och apelsinskal och saft i fyllningen. Toppade med mandelflagor. Har lite svårt att följa recept rakt av ;) Tack för inspirationen!

  9. så goda dom blev, men jag fick mycket fyllning över…gjorde hålen men fick inte plats med allt. Så när dom var klara hälde jag i resten o det blev supergott det med. Någon mer som fick fyllning över?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>