Rökta korvar, knäcke o hemmagjort smör med flingsalt!


Absolut bästa sättet att smaka av de rökta korvarna på tycker jag! Enkelt o rustikt! Ett grovt knäckebröd och hemmagjort smör med flingsalt. Mer behövs inte! Här är Nickes två favoriter, Whiskeykorven i gallernät och grönpepparkorven!! Riktigt goda och kryddiga.

Hur smakar ni av era rökta korvar? Använder ni dom direkt som pålägg på limpsmörgås? Eller till en ostbricka? Eller med en kall öl?

Idag ska jag jag baka lussekatter, det blåser snöstorm här på ön så då passar de himla bra med lite inomhusmys och så är det ju lucia imorgon! 😛

Recept på hemmagjort smör

Recept på kummin knäckebröd

Print Friendly
10

7 responses to “Rökta korvar, knäcke o hemmagjort smör med flingsalt!

  1. Jessi skriver:

    Jag köpte oxå whiskykorven, men även den gammaldags julkorven! MUMS! Alla sätt att äta korv på e de godaste! 😉 Imorse blev det på ett bröd som jag oxå köpte i Ekerum, annars älskar jag ju korv ”rå” alltså utan ”underlägg”! 😉 Och med en öl e de ju MUMS! :)

  2. kamila skriver:

    Åh va ambitiöst att göra eget smör, har aldrig testat det. Jag brukar fuska till eget smör genom att blanda smör med gräslök, vitlök och sådant jag vill ha i, och sedan färskost.
    Jag har gjort mandelsmör dock.

    http://www.ovanligtgott.se/2010/11/mandelsmor-rawfood.html

    Men jag är halvtjeck, och korv och salamijunkey från födseln..
    Det där ser svingott ut 😉

  3. Anna J skriver:

    Jag kan inte välja mellan dessa två sätt att provsmaka rökt korv på:

    1) Äta korven i skivor på Skogaholms-limpa och kaffe till det
    2) Korven tillsammans med en god kall öl

    Nu blev jag hungrig. Bäst jag går ut i köket och börjar med söndagslunchen. :-)

  4. MrOskar skriver:

    Älskar rökta korvar!

  5. Vi köpte en rökt korv på Liseberg idag. Blir nog mest som pålägg. Men på julbordet blir det ofta någon form av rökt korv. Viltsvinskorv hade vi förra året…

  6. Anna/Frostrosor skriver:

    Rökta korvar är väldigt gott till glögg också!

  7. Korven vi käkar här hemma köper vi från Håkans jobb där de gör egen som är rökt ”på riktigt”. Den är alltså inte smaksatt med rökaromer utan rökt i deras rökeri. Vi tar alltid med en bit av deras saltkorv när vi reser på solsemester, passar så bra i skuggan på balkongen till en öl på eftermiddagen.
    Nu till jul röker de även sin egentillverkade leverkorv, populär bland kunderna, minst sagt.
    Whiskykorv låter spännande, hade varit kul att smaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>