marängrulle
Här kommer receptet på marängrullen jag gjorde till barnens skolavslutning! Den var väldigt uppskattad av både stora och små! Själva botten är samma recept som till budapestrulle, men istället för mandariner fyllde jag den med jorgubbar och grädde smaksatt med lite vaniljsocker! Nu har dessutom lärt mig hur man gör denna botten, UTAN att misslyckas som jag gjort så många gånger tidigare! 😀 Så kör på, detta är inte alls svårt och det är verkligen försvinnande gott!

Det här behöver du :
6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter

GÖR SÅHÄR :
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, jag skar ner jordgubbar i vipsad grädde och smaksatte med lite vaniljsocker. Rulla ihop, kantskär och garnera.

spritsad_marängbotten
Att spritsa ut bottnen gör att den går mycket lättare att rulla ihop sen och det blir dessutom snyggare och jämnare!

recept_budapest
När bottnen har svalnat, vänd den försiktigt upp & ner på ett bakplåtspapper.

marängrulle_recept
Bred på fyllningen och rulla ihop med hjälp av pappret.

rulltårta
Garnera!

budapestrulle
Och såhär fint blev det dessutom med tårtdekoration från Prakfull, söta små stjärnor tillsammans med ett stort hjärta. Jättegulligt att använda till andra bakverk också som tex cup cakes eller födelsedagstårtor! Finns i olika varianter! Kolla in på praktfull.se!

Fler marängtårtor :
Marängtårta med Rice Crisp
pinocchiotårta

Pinocchiotårta
glömmingetårta

43 svar till ”Marängrulle fylld med Jordgubbar”

  1. Netha profilbild

    Åhh kanske man ska prova att göra! =)

    Gilla

  2. Maria profilbild

    Oj, den ser god ut! Den ska jag nog testa till midsommar! Tack för att du delar med dig av så många recept! Toppen!

    Gilla

  3. Fridas kök profilbild

    Mmm, så gott! Måste testas!
    Smart att spritsa ut ”botten” också, tack för det tipset! 🙂

    Gilla

  4. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    låter & ser jätte gott ut! 🙂

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    En sann fröjd för ögat och alldeles säkert även för gommen!

    Gilla

  6. Jessica profilbild

    Jösses, vilken läcker längd, förstår att den gick hem hos både stora och små.

    Smart att spritsa ut smeten.

    Hoppas du haft en bra dag!

    Gilla

  7. ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥ profilbild

    Gud så farligt gott det såg ut! Tyvärr så kör jag LCHF just nu, så jag får inte täa sånt här!

    Gilla

  8. Beatrice profilbild
    Beatrice

    Aj, aj, aj det här ser farligt gott ut. Jag har dessutom en hel del äggvitor i frysen från glasstillverkning. Det ser inte ut som om jag har några giltiga själ att INTE göra denna ljuvliga skapelse.

    Håller med tidigare kommentarer. TACK för att du delar med dig av så många härliga recept.

    Gilla

  9. Anne profilbild

    Ser jättefint ut! Spritsa ut smeten verkar jättesmart. Marsanpulver i var nytt för mig!

    Gilla

  10. Nina profilbild

    Mm ser såå god ut!

    Gilla

  11. Emilies Skafferi profilbild

    Oj vilken fin en. Ser supergod ut också! Kan tänka mig att den blev uppskattad. Måste jag absolut ta att testa mig på någon gång.
    Hoppas att du har haft en trevlig helg!

    Gilla

  12. Laila profilbild

    Men törs jag? 😮
    Den ser ju gudomligt god ut! 😛

    Gilla

  13. Åsa profilbild

    Jag bara älskar när du gör steg-för-steg foton!! Gör att jag känner att jag också kan… Suveränt!! Detta kommer jag garanterat att prova!! =)

    Gilla

  14. annsann profilbild

    Ser rackarns gott ut det där!!

    Gilla

  15. annamaria profilbild

    Ser verkligen underbar ut! Vad händer om man inte spritsar? Spricker den lättare då? Glad midsommar!

    Gilla

  16. åsa - hello sugar! profilbild

    vilken läckerbit! såg fantastiskt god och fin ut! 🙂 kan tänka mig att den gjorde succé!

    Gilla

  17. Katrin profilbild

    Hurra vad bra! Jag gillar inte mandariner så vidare värst, men jordgubbar är ju hur gott som helst:) Jag sparar genast detta recept!
    Smart att spritsa ut botten förresten. Har du något tips när det gäller vanlig rulltårtebotten? Den spricker alltid för mig när jag ska rulla den…

    Gilla

  18. elena cn profilbild

    Åh, det ser ljuvligt gott ut! Kanske något för midsommar…

    Gilla

  19. Flisan profilbild

    HELT UNDERBAR!!!
    En sådan får det bli till midsommar… den ser ljuvligt god ut.
    Hälnsingar från en familjen som älskar buddastubbar 😀

    Gilla

  20. Ullis profilbild

    Vilken smarrig tårta, det ser väl värd ut att prova. Besöka gärna min matblogg http://www.gulahus.blogg.se.

    Ullis

    Gilla

  21. Nadja profilbild

    Kan tänka mig att denna är helt fantastisk!

    Hälsningar Nadja

    Gilla

  22. Idah profilbild

    Oj vad gott det såg ut och alldeles perfekt nu till midsommar =)

    Gilla

  23. Tess profilbild
    Tess

    Detta ska testas redan i morgon då äldsta sonen har namnsdag, våra barn brukar alltid rata tårtor men de älskar ju jordgubbar och maräng så den här borde ju gå hem tycker jag! Ser så gott ut!

    Gilla

  24. Sandra profilbild
    Sandra

    Det ser riktigt gott ut. Om man nu har en sambo som INTE gillar nötter i bakverk kan man då helt utesluta dem eller bör man ersätta dem med något annat?
    Tack för inspirationen du ger via din blogg!

    Gilla

  25. Eva profilbild

    Hej! Tack för detta bra recept, tänkte göra denna smarriga tårta till midsommar. Önskar dig en härlig tisdag/Eva

    Gilla

  26. Therese profilbild

    Så god den såg ut, riktigt läcker…
    Nu hoppas vi att solen ska lysa på oss till midsommar..
    Känns som det få vara nog med regn och rusk..
    Ha en trevlig midsommar..

    Gilla

  27. Louise profilbild

    Ser verkligen god ut! Måste testa den på min pappa som är frälst på Budapestlängder…

    Tack för kul inspiration!

    Gilla

  28. Hanna profilbild

    ååååååå vilken mördargod tårta de ser ut att vara. Ska göra den på dotterns ettårskalas tror jag. 🙂

    Gilla

  29. Medea profilbild

    Ååh vad gott det ser ut! Kul med en ny variant på botten.

    Gilla

  30. Helena profilbild

    Bra tips att spritsa ut smeten sådär! Tårtan ser helt fantastisk ut!

    Gilla

  31. Alma profilbild
    Alma

    Hej!
    Om några veckor har ju nästa Harry Potter film premiär, och jag och en kompis ska anordna ett Harry Potter-maraton, där vi ser alla filmer över en natt. Frågan är bara vad vi ska äta, har du några idéer om mat, eller kanske mer snacks, som känns magisk, eller som har Harry Potter-influenser? Tack på förhand!

    Gilla

  32. Cutecakes-Paulina profilbild

    Vilken fantastisk marängtårta! Underbart med marängtårtor! Förstår att den blev uppskattad!

    Hälsningar
    Paulina

    Gilla

  33. Camilla & Thomas profilbild

    Guuud va gott det ser ut! Vore något till morgondagen.
    Skickar över en midsommarkram 🙂 Ha det så fint!

    Gilla

  34. Lena profilbild

    Önskar dig en Trevlig Midsommar = )

    Kram Lena

    Gilla

  35. Carro profilbild

    Jag måste ju bara börja med att säga, vilken härlig blogg!:) Bra recept, kul med bilder till å det ger en många nya idéer!:) Jag måste nog prova marängrullen med jordgubbar, den ser ju sååå god ut!:)

    Gilla

  36. ihannashuvud profilbild
    ihannashuvud

    Pinocchiotåtra gjorde jag en gång för säkert 10 år sedan. Då hittade jag receptet av en slump och tappade det lika fort igen. Så glad jag blev idag när jag återfann receptet. Av en slump denna gång med. Nu har jag lagt det bland mina favoriter. Tack.

    Gilla

  37. Anna profilbild

    Min mamma bakade den där efter ditt recept. Finns inga ord som räcker till att beskriva hur gott det var. Har beställt en till till min födelsedag om några veckor.

    Gilla

  38. Jessica profilbild
    Jessica

    Första gången jag skulle göra denna gick min sprits sönder.
    Så jag bestämde mig för att göra en tårta av smeten istället.
    Ritade cirklar runt överdelen av min tårtform på bakplåtspapper.
    Bredde sedan ut smeten på fyra plåtar (en och en halv sats).
    Blev en kanongod tårta till midsommar : )
    Då hade jag jordgubbar i och uppe på.

    När sonen nu fyllde år önskade han just denna tårta.
    Men eftersom det inte är jordgubbssäsong. Så använde jag cocktailbär istället. Garnerade med nobless runt kanterna. Och mandariner och chocklad uppe på. Blev riktigt god den varianten också. Men jordgubbar är ändå godast.
    TACK FÖR ATT KANON RECEPT : )

    Gilla

  39. Budapest profilbild
    Budapest

    Tack för ditt recept!
    Eftersom jag helst kör alla varor ekologiska så bytte jag ut marsanpulvret mot kravmärkt (även glutenfritt) potatismjöl istället. Blev jättegott! Jag hade i ekologiska frysta hallon som jag tinat och några klickar av min egen kvittenmarmelad som jag hade över. Kan ju bara säga att den tårtan försvann snabbt här hemma…

    Gilla

  40. Budapestrulle « Bakat och lagat profilbild

    […] På Johans jobb bjuder man på tårta när man fyller år. Det blev en budapestrulle. Jag har aldrig gjort det innan – vet knappt om jag har smakat men Johan önskade den, så det fick det ju bli. Följde Lindas (på Kryddburken) metod och recept. […]

    Gilla

  41. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Jättegod. Bytte ut marsanen mot 2msk vanillinsocker. Mycket gott:-)

    Gilla

  42. joanna profilbild
    joanna

    Tror du att man kan frysa ner rullen ?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Joanna!
      Jag skulle inte rekommendera att frysa rullen med fyllning. Grädden blir inte bra efter frysning.
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect