Majskyckling-gryta

Det finns ingen kycklinggryta som kan mäta sig med denna. Smakerna är helt top notch!

Jag köper hel majskyckling och styckar upp den. Benar ur (sparar allt skrov och ben och fryser in till buljongkok)

Det här behöver du :

1 stor hel, färsk majskyckling

1/2 purjolök

2 pressade vitlöksklyftor

5 dl matlagningsgrädde

2 msk sambal oelek

3 msk oxfond

1 msk kycklingfond

Salt och nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Stycka upp kycklingen, skär i bitar. Spara ben och skorv till buljongkok.

Fräs på i smör. Tillsätt purjolök och vitlök. Låt allt få fin färg. Slå på grädde, fond och sambal oelek. Låt puttra på låg värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pasta och späd såsen med lite av pastavattnet.

  1. Biologen profilbild
    Biologen

    Ja att man får kalla kyckling för majskyckling innebär inte att de ändast ätigt majs, eller särskilt mycket av det miljökrävande odling i konstgödning och hårt besprutat. Vilket borde vara miljöbrott. En varning till är att det säkerligen är GMO skräp.

    Gilla

  2. Syster yster profilbild
    Syster yster

    En kontrollfråga, ska det vara 2 msk sambal oleak? Blir bra tryck i den då 🙂

    Gilla

  3. Henke profilbild
    Henke

    Biologen: Du är en idiot och skriver obegripligt. Lägg ner, din tönt.

    Gilla

  4. Henke profilbild
    Henke

    Nu till något helt annat: Snälla du, fortsätt med dina fina recept och små berättelser!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect