
I måndags på min födelsedag gjorde jag den efterlängtade tårtan igen. En level 2 fick det bli då jag glömde champinjonerna. Istället ersatte jag det med en burk ananas. Riktigt gott, men gillar man inte frukt i maten så går man tillbaka till level 1 – med champinjoner!😉 Fått sån jättefin uppvaktning på min ”23-års-dag” både på jobbet och av närmaste familjen. Växter, blomspruta, vattenfärger i pärlemo, pengar, rosor, sekatör, choklad, prinsesstårta, och massor av fint!
Det här behöver du :
6 halvmånar hönökaka
4 pkt bacon
1/2 finhackad purjolök
1 burk, 425 gram ananas (låt rinna av)
2 tsk sambal oelek
Salt och peppar
5 dl creme fraiche
3 tomater
Riven ost
Oregano
GÖR SÅHÄR :
Finhacka purjolöken och stek på medelvärme. Strimla bacon och lägg i. Låt allt få steka så det får lite färg.
Ta åt sidan och vänd ner ananas. Tillsätt sambal oelek, salt, peppar och creme fraiche. Blanda väl och smaka av.
Lägg ut halvmånar av hönökaka på plåt som en rund botten på bakplåtspapper. Bred på hälften av röran, lägg på ett lager bröd till och resten av röran.
Toppen med skivad tomat, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.








Lämna en kommentar