
Du kan göra dubbel sats av smeten och smaksätta hälften med arrakssrom och hälften utan så kan du göra både vanliga bountybollar och denna variant.😉
Ca 20st
Det här behöver du :
50 gram smält smör
100 – 120 gram riven kokos
2,5 dl florsocker
0,5 dl vispgrädde
1 äggvita
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 – 1,5 tsk arraksarom (smaka av)
—-
200 gram smält mjölkchoklad
50 gram hackad mandel (kan såklart uteslutas)
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser utom choklad och nötter. Ställ kall i kylskåp ca en timme. Rulla till 20 små bollar och lägg på en skärbräda. Om du tycker smeten är för lös kan du tillsätta mer kokos. Det beror lite på hur stor äggvitan är hur lös eller fast smeten blir. Ställ in i kylen igen under tiden du smälter chokladen.
Smält i en skål över vattenbad och blanda ner den hackade mandeln.
Doppa varje boll i chokladsmeten, placera dom på en bricka och ställ in i kylen tills de stelnat.

Lämna en kommentar