Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan. Krydda gärna med torkade örter såsom timjan, enbär, rosmarin för extra mustighet.
4 port
Det här behöver du :
Ca 500 gram fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Timjan
2 schalottenlök
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soya
1 dl sherry
3 dl grädde
100 gram färska kantareller
GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Banka ut dom lätt. Stek i rymlig panna med smör. Salta och peppra och tillsätt torkade timjan. Finhacka schalottenlök och fräs med. Slå på fond, soya, sherry, grädde och de färska kantarellerna.
Låg koka och sjud på låg värme ca 15 minuter. Smaka av. Servera med råstekt potatis.


Lämna en kommentar