När chokladsuget sätter in och du bara MÅSTE ha något chokladigt, kladdigt, segt då är dessa kakor de ultimata att baka! De går fort att röra ihop smeten och snabbt att grädda dom, inga krusiduller och de blir alltid kanongoda. Väldigt svåra att misslyckas med. 

 

Ca 40 st 

Det här behöver du : 

4 äggvitor

9 – 10 dl florsocker (lite mer än ett paket) 

2 dl kakao 

100 gram finhackad choklad 

1 krm salt 

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smeten ska ha konsistens som nötkräm ungefär. Klicka ut 40 st ”bollar” på bakplåtspappersklädd plåt. (20st/plåt är lagom). Grädda ca 10-12 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna på pappret innan du lossar dom. Förvaras torrt i rumstemperatur. 

Glutenfria. 

Går utmärkt att frysas in.  

Jag använde marabou mjölkchoklad här men skulle rekommendera att välja en mörkare då det blir väldigt sött med mjölkchoklad. 

 

4 svar till ”Sega, kladdiga chokladkakor”

  1. Jennie magnusson profilbild
    Jennie magnusson

    Smälter du choklad innan den rörs ihop med övriga ingredienser? Ser supersmaskigt ut

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nej, bara finhackar den!
      /Linda

      Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Voine voine… Ser farligt goda ut.

    Gilla

  3. Jennie profilbild
    Jennie

    De ser helt magiska ut!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect