Kikar in och tipsar om en supersnabbt och enkelt fikabröd som blir otroligt gott! Wienerlängd, bakat på färdig smördeg med rårörda björnbär och vaniljkräm.
Gott till eftermiddagsfikat och en kopp kaffe.
Det här behöver du :
1 förp färdigkavlad smördeg
100 gram frysta björnbär
0,5 dl strösocker
2 dl vaniljkräm
Florsocker + vatten
GÖR SÅHÄR :
Tina björnbären och rårör med sockret tills det löst sig. Vispa ihop vaniljkräm av marsanoulver och mjölk, lite tjockare i konsistens än till sås. Rulla ut den färdigkavlade smördegsbotten och gör ett tre-slag. Bred ut björnbärssylten och vaniljkrämen i mitten. Grädda i 15-20 minuter, 200 grader tills den fått fin färg.
Låt svalna. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över wienerlängden i mitten. Skär upp i snittar.


Lämna en kommentar