bräsera_fläskkotletter_kotletter_ben_skysås_husmanskost_kött_potatis_söndagsmiddag_recept_klassisk_mat_middagstips

Klassisk husmansmiddag med kött och potatis. Tröttnar aldrig! Här bräserade fläskkotletter som fått puttra ett par timmar så dom blir riktigt möra och saftiga. Jag serverade dom med skysås smaksatt med lingon och nykokt mandelpotatis. När det kurrar i magen och man sätter sig till bords till en sån här middag efter en lång dag, är det inte mycket som slår! 😛

 

Det här behöver du : 

4 – 6 fläskkotletter med ben

smör till stekning

Salt och svartpeppar

2 msk vetemjöl

3 msk oxfond

1 msk grönsaksfond

4 msk rårörda lingon

6  – 8 dl vatten

 

GÖR SÅHÄR : 

Snitta fettkappan på fläskkotletterna. Bryn i het stekpanna med smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Pudra över vetemjöl. Tillsätt sedan oxfond, grönsaksfond, lingon och vatten. Sänk värmen och låt puttra 1½ – 2 timmar på låg värme utan lock. Jag brukar plocka upp kotletterna och ta bort benen och sedan lägga ner dom i såsen igen före servering. Servera med gelé, gurka, sallad och nykokt potatis.

bräsera_fläskkotletter_kotletter_ben_skysås_husmanskost_kött_potatis_söndagsmiddag_recept_klassisk_mat_middagstips_sås

Smaklig spis!

Ett svar till ”Bräserade fläskkotletter i skysås med lingon”

  1. Henrik Wiberg profilbild
    Henrik Wiberg

    Supergott! en klar favorit, nu slippar man sega kotletter. nu har lagat denna rätt 3 gånger. tack för dina recept 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect