Vi man göra det enkelt för sig till lunch är omelett ett av mina allra bästa och godaste tips! Så enkelt att variera också helt efter vad som finns hemma i kylskåpet. Här en lchf-variant med massor av ägg, gräddmjölk, philadelphiaost, kryddig chorizo samt lök och paprika. Jag brukar göra den här lite mer matiga varianten också till matlådor. Mer som en tjock bondomelett som får steka på låg värme, gärna med lock. Såhär gör jag;
1 stor, matig omelett
Det här behöver du :
6 ägg
200 gram philadelphiaost
3 dl gräddmjölk
400 gram chorizo med hög kötthalt
1 salladslök
½ röd paprika
½ gul paprika
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop äggen med philadelphiaost och gräddmjölk. Skär korven i skivor och finhacka, lök och paprika. Slå smeten i en stekpanna med lite smör. Lägg i fyllningen och peta runt i botten med en stekspade. Låt steka på låg värme, gärna under lock och rör i kanterna lite då och då.
Min fyllning.
Nickes favoritkrydda, Tony´s måste ju också vara med på allt! 😛




Lämna en kommentar