kebabgryta_vitkål_tomatsås_kebabkött_ris_gryta_recept

Häromdagen gjorde jag min goda kebabgryta på jobbet fast en mildare variant. Chili och mer hetta kan du naturligtvis tillsätta efter eget tycke och smak. 😛 Grytan går väldigt fort att tillaga så börja med att koka upp riset så har du allt klart inom en kvart.

 

4 port

Det här behöver du : 

ca 400 gram kebabkött

1 gul lök

1 finriven vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 burk finkrossade tomater

2 msk kycklingfond

1 tsk malen paprika

1 tsk lökpulver

Salt & svartpeppar

3 dl strimlad vitkål

 

GÖR SÅHÄR : 

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Fräs på kebabköttet tillsammans med löken. Tillsätt resten av ingredienserna, låt koka upp. Vänd runt noga och smaka av med salt och peppar. Tillsätt vitkålen precis före servering så den fortfarande är krispig. Servera med ris och fefferoni.

 

kebabgryta_vitkål_tomatsås_kebabkött_ris_gryta_recept_middagstips_fredagsmat

 

3 svar till ”Kebabgryta med ris”

  1. Maria profilbild
    Maria

    Hej! Ser supergott ut. Vilket kebabkött använder du?? 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Västeråskebab, finns på ICA, Coop, Maxi, Citygross mm. http://www.vasteraskebab.se/images/Vasteras_kebab_folder-4.pdf

      Gilla

  2. Linda Johansson profilbild
    Linda Johansson

    Mm, det där såg gott ut trots att jag inte ens tycker om kebabflarn! 😀
    Du tycks ha gjort Boeuf bourgignon ett antal ggr? Nu ska jag snart börja med min första. Det blir en liten sats med ca 1 kg fransyska, då vi bara är 2 pers.
    Det som bekymrar mig är vinet!
    Vi har aldrig druckit rödvin (inte våra föräldrar heller) och jag tycker inte om alkoholsmaken alls, oavsett om det är vin, öl, cider, sprit el cocktails osv.

    Jag bad Systembolaget om råd om ett alkoholfritt vin, men fick ett alternativ som skulle smaka svartvinbär och som passar till ljust kött som fågel och gris?!! El ”pratvin”, alltså ingen mat till.
    Hans ursäkt var att det är i stort sett omöjligt att göra ett alkoholfritt rött vin.
    Det var mitt enda tips * suck *
    ”Alla” kockar tyckte (när jag googlade) att man hellre skulle ha ett alkoholfritt vin än matlagningsvinet man köper i affären! Men de gav inga tips på vilka viner…

    Vad ska jag göra?
    Hur mycket kan en liten flaska passande rött vin kosta? Jag behöver ju inte så mycket vin och just nu har jag inte så mycket pengar heller. 😦
    Har du några namn på vin som du har använt?
    Hur framträdande blir alkoholsmaken?

    Eller ska jag göra som jag gör med nästan all min mat: använda färsk citronjuice?
    Då kommer det att smaka som mina andra köttgrytor med tomat, eftersom jag redan ersatt sidfläsket med bacon t ex.
    Jag som ville försöka göra den så autentisk som möjligt. 😦

    Snälla svara om du har tid!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect