Lax är tacksamt att laga då den är väldigt lätt att variera och så smidigt att alltid ha några filéer i frysen. Det här receptet blev ett gäng matlådor till veckan. Minimal arbetsinsats då jag bara fyllde en form med frysta grönsaker, toppade med laxkuber kryddade med chiliflakes och citronpeppar. Såsen rörde jag ihop av philadelphiaost, creme fraiche och fiskfond som jag slog över formen. In i ugnen ca 20 – 25 minuter – klart! 😉
Det här behöver du :
1 påse 550 gram frysta herrgårdsgrönsaker
1 förp 250 gram frysta gröna ärtor
4 laxfiléer
Citronpeppar
Chiliflakes
100 gram philadelphiaost
5 dl creme fraiche
3 msk fiskfond
GÖR SÅHÄR :
Tina grönsakerna och fisken. Häll grönsakerna i en ugnsfast form. Skär laxen i kuber och lägg ovanpå. Krydda med citronpeppar och chiliflakes. Vispa ihop philadelphiaosten med creme fraiche och fiskfond. Häll såsen över formen. Grädda i 175 grader ca 20 – 25 min.
Servera med valfritt tillbehör såsom, ris, potatis etc.
Toppa med lite klippt gräslök när fisk är klar!
Smaklig måltid!




Lämna en kommentar