
Det är lördag kväll och köttet ligger i marinad. Utbankad fläskschnitzel som ska grillas och serveras med bakad potatis, sallad, vitlökssmör och bearnaisesås.
Veckan som gått kan jag knappast skryta om mina uppdateringar här på Kryddburken, men de har sina skäl och väldigt mycket tid har lagts både på jobb och privata angelägenheter men jag hoppas ni är med mig fortfarande. Ibland händer saker i livet som gör att varken tankar eller annan verksamhet fungerar och då går all energi till att upprätthålla vardagslivet och rätta till de problem som uppstått. Tänker inte gå in vidare på detta men jag har mina skäl och jag är nu glad att jag återigen sitter vid datorn och kan förmedla lite matkärlek, recept och tips till er.
Igår hämtade vi i alla fall hem Joline från hennes resa till Spanien under påsklovet där hon hälsat på sin gammelmormor tillsammans med min mamma. Dom har haft ett par härliga veckor med massor av shopping, god mat, marknader och upplevelser. Men det var verkligen underbart att få hem henne igen. Familjen här hemma har ju också utökats med tretton nya familjemedlemmar sen hon var hemma sist och det blev ett kärt möte. Ska visa bilder för er som vill se inne på deras sida inom kort.
Jag hade köpt hem en massa god plockmat, allt för att göra det enkelt och snabbt då vi inte var hemma från flyget förrän ca 20.00. Färdiggrillad kyckling, kamben, rostbiff, potatissallad, goda ostar, frukt och jordgubbar och lite snacks och dipp.
Jag gjorde även ett gäng krustader som jag fyllde med (för mig) en helt ny, men galet god mjukost på tub. ”Hot Jalapeno”. Det blev verkligen tokgott och smakade väldigt likt chili cheese tops man kan köpa på snabbmats-kedjorna. Detta ska jag göra fler gånger. Dock blir mjukosten och hettan starkare när det värms upp så är du lite känslig, blanda ut med en naturell färskost eller riven goudaost.

Jag köpte bara på mig de enkla ostar jag hittade på vår ICA-butik, en brie, en blue alp och kvibille.
Grillad kyckling, kamben, rostbiff, salami och potatissallad.
Och jordgubbar såklart. Denna veckan har dom varit extra billiga på ICA och faktiskt riktigt söta och goda.
Krustaderna gjorde jag med två olika fyllningar. En med brieost och fikonmarmelad samt den godaste med hot jalapeno och lite klippt gräslök.

Inväntar en god plockmiddag. Önskar er alla en toppenfin helg! ♥




Lämna en kommentar