Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag!! Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro. Känns väldigt skönt. Inte bara för att vi är ensamma utan att varva ner lite grann med god mat och att få vara tillsammans på en födelsedag som denna. Grattis min älskade älskling!! 😛
Han är ju dock inte hemma ännu för jag hann tidigare så här är färdigt och fixat, ljusen tända och allt laddat för en mysig kväll när han anländer.
Jag gjorde ett par smörgåstårtor på jobbet igår kväll, en till vår brukare, en till nya tjejen och en till gubben såklart och tidigt i morse dekorerade jag dom klara. Det blev smörgåsstubbe med ägg, lax och räkor och självklart med min favoritfyllning; Knaperstekt bacon/konserverade mandariner samt, ägg och räkost. Ni får recept beräknat på den avlånga stubben som antingen delas på mitten till två REJÄLA bitar eller som jag tycker räcker gott till fyra personer.
Receptet kommer här;
2 – 4 bitar
Det här behöver du :
12 skivor, kantskuret vitt rostbröd
1 sats grundröra :
2 dl grädde (vispas löst)
2 msk majonäs
Herbamare örtsalt
1 tsk sweet chilisås
Lager 1 :
2 pkt bacon (knaperstekt)
½ burk konserverade mandariner (ca 150 gram)
Lager 2 :
Gröndröra
2 kokta, hackade ägg
Lager 3 :
½ tub räkost
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt och sweet chilisås. Kantskär brödskivorna och bred med bregott. Placera första bottenlagret i en längd. Bred på första fyllningen med knaperstekt och finahckad bacon, en halv burk konserverade mandariner och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med grundröra och två kokta, hackade ägg. Sista lagret med råkost på tub. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Låt gärna stå inplastad i kylskåp över natten. Garnera med sallad, gurkskivor, kokta ägg i skivor, kallrökt lax, räkor, citron och dill.

Jobb i jobb-pausen… 😉
Hemma och förbereder det sista med en stor bukett tulpaner/rosor/kort och lite tända ljus.
Slösa aldrig med garnering. Köp hellre hem för mycket än för lite, det går alltid göra något gott av sådana rester.
Nu har vi EN jobbdag kvar sen ska Nicke få sin födelsedagspresent av mig då vi åker iväg mot västkusten… 😛





Lämna en kommentar