Fredagskvällens middag igår blev en riktig supergoding! 😛 Ja, faktiskt! Jag gillar det lite rustika med ett grövre tunnbröd och en god gryta av antingen fläskkött, nöt eller viltskav som man fyller brödet med. Självklart tillsammans med sallad, lite tillbehör såsom gurka, tomat, fetaost och i det här fallet även soltorkade tomater. GALET gott!! 😛
4 port
Det här behöver du :
4 stora, runda korntunnbröd
500 gram fläskkött (här använde jag skinkschnitzel)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
Smör till stekning
salt och peppar
4 dl vatten
2 msk oxfond
1 msk D´Elidas chilisås
3 dl grädde
1 burk champinjoner
Maizenamjöl + vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Banka ut köttet ordentligt på bägge sidorna och strimla det. Hacka lök och vitlök och stek allt i smör i het stekpanna så de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, fond och chilisås. Låt bräsera utan lock ca 1 timme på svag värme tills köttet är riktigt mört. Tillsätt grädde och champinjoner och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av.

Korntunnbröd är bland det bästa jag vet och så fort jag hittar det i affären köper jag hem det och fryser in så det finns lite extra. Tre stora, runda tunnbröd i varje påse.

En del av ingredienserna.
Stek lök, vitlök och kött i het panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt sedan vatten, fond, chilisås och låt bräsera på låg värme utan locka ca 1 timme.
Tillsätt sedan grädde och champinjoner. Nu skulle ni känna dofterna här. Helt ljuvligt. 😛
Den krämiga köttgrytan passar naturligtvis lika bra att serveras till potatis, pasta, ris mm. Bara fantasin som sätter gränser här.
Fyll tunnbröden med romansallad, jag tycker de passar bäst till just wraps och rullar då de är lite mer spänstiga. Sen är det bara att fylla på med allt gott man vill ha. Vi tog färska och soltorkade tomater, strimlad gurka och fetaost.
Smaklig måltid, hoppas ni fick lite inspiration till en god helgmiddag!








Lämna en kommentar