Då var det måndag igen och ny vecka. Jag är på plats på jobbet och tänkte dela med mig av en riktigt god, mustig korvgryta jag gjorde för en tid sedan. En riktig husmans-klassiker med bland annat korv och potatis i en härlig buljong. Den här rätten är perfekt att frysa ner som matlåda med också riktigt värmande en kall vinterdag i skidspåret. Fyll upp en varm termos och packa ner i ryggsäcken så har du en stadig lunch som kan ätas utomhus, bara att hälla upp i mugg. Allt i ett, sånt är smidigt!
😛
4 – 6 port
Det här behöver du :
3 potatisar
1 gul lök
1/3 falukorvsring
200 gram färska champinjoner
1 burk tomatkross
2 liter vatten
4 – 5 köttbuljongtärningar
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Likaså korv, lök och champinjoner. Häll ner allt i en rymlig gryta och slå på tomatkross, vatten och buljongtärningar eller fond. Koka upp och låt sedan sjuda ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienserna i grytan. Slå på vatten och tillsätt buljongtärningar eller fond.
Tillsammans med buljong får den koka upp och sedan sjuda ca 30 minuter.

Korvgrytan är färdig. Vansinnigt gott, enkelt men ändå rejält mättande.



Lämna en kommentar