Lite sent om siders så kommer här söndagens uppdatering efter en riktigt rolig, skön och lite smått galen helg! Idag har jag inte varit piggelin då vi helt apropå hamnande på en fest i Borgholm hos en kompis. En ren impulsgrej, totalt oplanerat men sååå kul! Inte ofta det händer att vi åker på fest sådär. Joline sov över hos mormor så vi var helt barnfria. Men jösses så trött jag är idag… Det blir tidigt i säng ikväll. Ungefär typ nu så fort jag slagit av dator… 😉
Men självklart ska ni få ett recept också och denna gång bjuder jag på mina bästa tips till hembakad pizza. Funkar alltid en sån här söndag…
Jag gjorde en vanlig variant med tomatsås, ost, skinka, lite bacon och massor med D´Elidas. Men även en panpizza med tjockare botten och mer fyllning, eller pålägg och på den även ananas. Så vansinnigt gott! Nä, nu blir det godnatt och imorgon väntar jobb och såklart ska ni få fler middagstips då. PUSS på er. ♥
2 stora runda, eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck eller kavla ut till två runda pizzor. Lägg på tomatsås och fyllning. Grädda i 250 grader ca 10 minuter.

Godaste pizzasalladen.
Det här behöver du :
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (Perstorps ättika)
½ dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all sallad i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av. Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 7 dagar.
Tomatsåsen på plats på pizzan.
Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk mutti finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går också utmärkt att frysa in.
Fyllning/pålägg till panpizzan.
Och den tunna pizzan med ost/skinka/bacon och D´Elidas.
Skuren i tårtbitar.
Färdig att avnjutas! 😛







Lämna en kommentar