
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll! Jag älskar fredagar! 😛
Nästa vecka har Joline sportlov så nu planerar jag veckans inköp och middagar och förbereder för fullt då jag själv ska jobba som vanligt.
Ikväll däremot gjorde vi kyckling med pommes, tzatziki, sallad och till det Lohmanders bearnaisesås. Oj, oj, oj så gott!
Kycklingfiléerna delade jag på längden och gjorde en marinad till som dom fick ligga i en timme före stekning. Ett hopkok av allehanda blandning; Smör, tomatpuré, citron, balsamico vinäger, D’Elidas, kycklingfond, malen paprika, timjan, salt o peppar. Sen stekte jag dom i het panna tillsammans med vitlöksklyftor så de fick fin färg runtom. Sänkte sen värmen till lägsta och slog på en deciliter vatten. På med lock och lät dom sen ligga där en halvtimme. Det blir så himla gott när de får eftersteka i lite sky på låg temperatur.
3 – 4 port
Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
Marinad (se recept nedan)
5 – 6 hela vitlöksklyftor
1 – 2 dl vatten
GÖR SÅHÄR :
Putsa kycklingfiléerna och dela på mitten längs med. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ihop med kyckligen. Låt marinera i kylskåp minst en timme före stekning/grillning.
Marinad :
3 msk rumsvarmt smör
2 msk tomatpuré
½ pressad citron
1 msk balsamico vinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk malen paprika
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingbitarna i.
Tillbehör :
Pommes strips
Tzatziki (se recept nedan)
Lohmanders bearnaisesås
Blandad sallad
Tomat
Gurka
Rödlök
Gul paprika
Tzatziki :
200 gram gurka (ca en halv)
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta (ca ½ tsk) så vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Krama sen ur det sista vätskan ur gurkan med händerna och blanda med resten av ingredienserna. Låt gärna stå i kyl nån timme före servering.
Kycklingfiléerna i marinaden.

Fräs på i het stekpanna med vitlöksklyftor.
Slå på vatten och låt sjuda långsamt med lock på lägsta värmen ca 30 minuter.
Servera med pommes, tzatziki, sallad och Lohmanders bearnaisesås.
Trevlig helg!






Lämna en kommentar