Gillar ni viltskav? Jag köper ofta hem renskav då jag verkligen älskar en riktigt god renskavsgryta. Det är inget billigt kött här nere i söder men så otroligt gott och smakrikt. För att inte tala om rökt renkött… Det hittar jag ibland på marknader, och det är hundra gånger godare än godis! När jag tillagar renskav brukar jag smaksätta med torkade örter såsom timjan, enbär och rosmarin och även nån matsked lingon och messmör i såsen.
Den här grytan har jag hällt i en form tillsammans med spritsat potatismos och gratinerat allt i ugnen. Ni vet vid det här laget att jag ofta förespråkar ”allt-i-ett-middagar” 😛 Det enkla, goda och smidiga!
4 – 6 port
Det här behöver du :
400 gram renskav
smör till stekning
2 tsk timjan
2 msk viltfond
5 dl vatten
3 msk messmör
1 msk lingonsylt
1½ dl grädde
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Stek renskaven i smör i het stekpanna. Smula över torkad timjan och tillsätt fond samt vatten. Låt koka upp. Tillsätt messmör, lingonsylt och grädde. Låt puttra ca 15 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa potatismos i en ugnsfast form och häll grytan i mitten. Gratinera i ca 30 minuter i 175 grader.
God, puttrande renskavsgryta.
Spritsa mos i en ugnsfast form och häll grytan i mitten.
Gratinera i ugn ca 30 minuter i 175 grader. Servera!





Lämna en kommentar