
Något så enkelt, så gott och både värmande och mättande är förstås soppor! Denna buljongsoppa med tortellini är matig och bara sååå god! Är man sjuk/förkyld och bara behöver något lättsmält så brukar jag nöja mig med en god buljong men detta recept med ostfyllda tortellini blir mer en lyxmiddag vill jag påstå. Med ett gott bröd till och man står sig länge.
Självklart är det så att inte alla har hemkokta buljonger i frysen men OM man har det så är det verkligen ett extra plus. Det spelar inte så stor roll om det är grönsaksbuljong, kyckling eller kött, ta vad du gillar bäst! Annars tycker jag man bör satsa på en ekologisk fond eller buljong som till exempel Kung Markatta, Urtekram, eller Renée Voltaire och passa då samtidigt på att strimla ner lite goda, krispiga grönsaker i soppan för mer smak och textur. Servera med grillad panini, fylld med ost, skinka, tomat och mozzarella.
4 port
Det här behöver du :
200 gram torkad tortellini med ostfyllning
2½ liter vatten
4 – 5 msk grönsaksfond
½ finstrimlad purjolök
1 finstrimlad morot
1 msk finhackad röd chili
1 finhackad vitlöksklyfta
Trocomare örtsalt
Svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Förbered och strimla grönsakerna. Hetta upp en rymlig kastrull med lite smör i. Fräs grönsakerna samt pressad vitlök i smöret en kort stund och slå sedan på vatten och smula ner buljongen. Låt koka upp och smaka av med trocomare örtsalt och peppar. Tillsätt tortellinin och låt koka i soppan tills den blir al dente. Servera soppan med ett gott bröd och några droppar D´Elidas chilisås i skålen skadar inte.

Samtliga ingredienser förutom buljong och kryddor.
Fräs grönsakerna i lite smör före du slår på buljongen.
Slå på buljongen och låt koka upp. Tillsätt därefter tortellinin och låt allt sjuda tills den är färdig.
Smaklig soppa!




Lämna en kommentar