
Tacos är alltid gott, aldrig fel och blir ALLTID succé både till vardags och fest! Det finns ju tusentals sätt att variera tacos på. Med färs, pulled pork, kyckling, vego, röror etc. etc. Och som den goda husfru man är så ger man ju såklart sin familj lite variation av tacos då och då. 😛 I fredags fick det bli kyckling och goda chokladmilkshake till efterrätt!
4 port
Det här behöver du :
4 tortillabröd
2 – 3 kycklingfiléer
1 påse fajitas kryddmix
2 msk tomatpuré
2 msk kycklingfond
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk oregano
½ tsk salt
Svartpeppar
Vatten
GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingfiléerna och bryn i het stekpanna med lite olja. Tillsätt kryddmixen, tomatpuré, fond, chilisås, oregano och salt & peppar. Sänk värmen och slå på lite vatten och låt puttra ihop tills vätskan är borta. Servera med tortillabröd sås och tillbehör.
Kall sås :
2 dl creme fraiche
1 burk 230 gram santa maria tropical salsa
2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.

Fredagskvällens meny. Det blev kycklingtacos och milkshake! 😛

Kycklingen småputtra i alla goda kryddor.

Såsen är busenkel att röra ihop och kan med fördel göras i ordning några timmar innan servering. Här har jag bara pudrat över lite malen paprika samt droppar av D´Elidas chilisås.

Kycklingen är färdig att serveras!

Servera med goda tillbehör. Kall tropical-sås, nachochips, sallad, gurka, paprika, lök, tomat, majs, riven ost och finhackad chili samt fefferoni. Supergott!! 😉

Lämna en kommentar