
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta. Äggen i såsen blir sååå goda att doppa brödet i med en krämig gula i mitten. Ett recept jag definitivt ska göra fler gånger och kanske med lite rökt sidfläsk i nästa gång. Prova!! 😉
4 port
Det här behöver du :
400 gram blandfärs
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soya
1 msk D´Elidas chilisås
2 msk finhackade soltorkade tomater
1 burk hela, skalade tomater
Vatten + maizenamjöl till redning
Salt och peppar
4 ägg
GÖR SÅHÄR :
Stek färsen tillsammans med finhackad lök och de torra kryddorna. Tillsätt övriga ingredienser och låt köttfärssåsen koka på låg värme, minst en timme. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Gör små urgröpningar och knäck i äggen. På med lock och låt äggen tillagas till önskad konsistens. Servera direkt ur pannan tillsammans med nybakat bröd.

Stek färsen med de torra kryddorna redan från början så får du ut en mer djup smak.

Låt köttfärssåsen puttra länge, minst en timme… Sist av allt gör små urgröpningar i färsen och äggen knäcks i. På med ett lock och låt äggen tillagas på låg värme. Ta av från pannan när du fått önskad konsistens på äggen.

Lämna en kommentar