Helgens plocktallrik

plockmat_kyckling_revben_ostbomb_baguette
Hoppas ni haft en fin alla helgons helg allihopa och ätit gott! I lördags gjorde vi ett stort fat med plockmat, det är ju så mysigt att bara njuta av framför TV:n med familjen. En stående favorit här hemma är kycklingben, måste finnas med till all plockmat. Saftiga och möra och härligt klibbiga. Jag kokar kycklingbenen i rejält saltat vatten och steker sen bara på dom i stekpannan med massa glaze, så busenkelt och dom blir verkligen tokgoda! 😛 Prova!

 

Saftiga och kryddiga kycklingben
1 kg kycklingben
Vatten + salt
Glaze honung & vitlök

 

GÖR SÅHÄR : 
Tina kycklingbenen om dom varit frysta. Koka upp en kastrull med vatten + 1 dl salt. Bara så mycket vatten att de täcker kycklingbenen. Koka i 15 – 20 min. Häll av vattnet och torka kycklingen lätt. Hetta upp en stekpanna eller grilla dom med glazen. De ska bara få en fin yta sen är dom klara att serveras.

 

Tunna, grillade revben – Recept HÄR!

Salamirullar – Recept HÄR!

Ostbomb – Recept HÄR!

 

plockmat_tips

4 svar till ”Helgens plocktallrik”

  1. Emma profilbild
    Emma

    Vad är det för glaze du använder till kyklingklubban hittar ingen som har smak av både honung och vitlök?

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Emma!
    Har för mig att det är Santa Marias BBQ glaze.
    /Linda

    Gilla

  3. Solwig Iwarson profilbild
    Solwig Iwarson

    Hej igen. Jag fyller pensionär i april och tänkte bjuda på tapas och blev så förtjust i din plocktallrik.
    Har du något recept på glazen till kycklingen. Jag hittar inget eller så är jag blind. Tack
    Mvh
    Solwig

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Hej!
      Jag har använt Caj P’s glaze med honung och sen pressar i en vitlök bara!
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect