
Så var nästan halva veckan gjord också, lilla-lördag ikväll och jag ska strax iväg och jobba men resten av familjen får i alla fall njuta av något gott.
Det är väl inte så många som grillar ännu, eller finns det några entusiaster därute som fortfarande håller glöden vid liv? 😉
Här hemma grillas det året runt så speciellt på helger brukar det bli något gott. Eller varför inte en helt vanlig onsdag?
I detta recept är det marinaden till köttet som jag vill slå ett slag för. Utskuren, benfri kotlett som jag marinerat i rött vin, honung, vitlök och lite goda kryddor. Köttet får gärna ligga 2- 3 dagar i marinaden i kylskåpet och även användas till att pensla köttet med under grillningen. Det blir galet gott!! 😛
till 1 kg kött i skivor
Det här behöver du :
2 dl rött vin
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk kinesisk soya
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen paprika
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Skiva köttet i önskade tjocklek och skär skåror i fettkappan. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en hållbar plastpåse. Lägg i köttet och förslut och massera in marinaden. Låt vila i kylskåp minst över natten men 2 – 3 dagar går också bra. Ta fram köttet i god tid så det hinner bli rumsvarmt före det läggs på grillen. Pensla med marinaden under grillningen.
4 port
Potatisgratäng :
6 medelstora potatisar
100 gram riven ost
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Salt & nymalen vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en rymlig bunke. Riv ner osten i grädden och tillsätt 2 finhackade vitlök. Salta & peppra. Lägg ner skivorna med potatis och blanda runt. Smörj en ugnsfast form. Häll i potatisen. Grädda i 200 grader ca 40-50 min.


Lämna en kommentar