wok_wokat_fläskkött_fläskschnitzel_fläskwok
Asiatisk mat top notch! – Alltså förstaklassig! Detta är så galet gott så det överträffar FAKTISKT de asiatiska restaurangerna häromkring med hästlängder. Om ni som jag gillar asiatiskt eller thaimat, allt från biff, kyckling till fläskkött i stark eller sötsur sås då älskar ni detta! 😛 Min paradrätt när jag är ”utsvulten” och bara vill ha MAT efter en lång jobbdag!

På restauranger brukar jag vara den som ”skedar” upp skyn i grytorna mest av alla, för det är den som är godast TYP! 😉 Kanske inte, men jag älskar sky och såser. 😉

 

Jag laborerar ofta med smakerna när jag gör en wok med sås. Det måste bli perfekt, och balanserat. Asiatisk mat har många balanser och när man känner dom på tesked när man smakar av; det vill säga, sött, salt, surt, hett… då är det BRA!

 

Här får ni mitt recept på en simpel fläskwok med SMAKER och hetta! Don efter person, välj själva. 😉
Och såklart – hemligheten i en god avvägd, smakrik gryta, wok eller middag överhuvudtaget är att SMAKA AV!

 

Det här behöver du :
Marinad, se nedan. 
400 gram fläskkött (jag använde fläskschnitzel)
1 burk skivade vattenkastanjer
1 burk böngroddar
1 burk minimajs
1 burk hela champinjoner
1 röd paprika
Salt & peppar
ev maizenamjöl + vatten till redning

 

Marinad/sås :
5 dl vatten
4 msk japansk soya
3 msk tomatpuré
3 msk ostronsås
2 msk Bong flytande oxfond
1 msk Bong flytande grönsaksfond
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk finriven ingefära
1 msk D´Elidas chilisås
1 grön finhackad chili
1 röd finhackad chili
1 pressad lime

 

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Vill du inte ha så mycket hetta så dra ner på chili och chilisås. Strimla köttet och bryn det i en het wokpanna med lite olja. När köttet fått fin färg, slå på marinaden. Sänk värmen och låt det få småputtra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Vänd ner grönsakerna sist av allt. Servera med broccoli. Jag väljer att koka broccolin vid sidan om för att bibehålla färgen, den blir så tråkig och lite brunaktig om den tillsätts direkt i grytan.

 

wok_wokat_fläskwok_fläskkött_grönsaker_grönsakswok
Härligt krispiga grönsaker till grytan.

 

wok_fläskwok_stark_sås_asiatiskt_middag_recept
Nästan färdigt! 😉

 

fläskkött_wokat_wok_stark_sås
Smaklig måltid! Detta är TOKGOTT!! 😛

 

 

2 svar till ”Wokat fläskkött i stark sås”

  1. Camilla Dahlgren profilbild
    Camilla Dahlgren

    Otroligt gott, det enda jag tillsatte så var det sweet chili för att balansera mina smaker

    Gilla

  2. Camilla Dahlgren profilbild
    Camilla Dahlgren

    Supergott det ända jag ändrade på i marinaden så var det att jag tillsatte sweetchili för att balansera mina smaker

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect