
Idag och imorgon har jag tagit ledigt från mitt ordinarie jobb på Basis AB. Känns skönt då jag inte tagit ut nån semester alls på hela sommaren och denna vecka är Nickes sista semestervecka hemma sen börjar allvaret och vardagen igen.
Barnens skola börjar imorgon och på onsdag så lite förberedelser med kläder, skolväskor och nya scheman står på tur.
Här i Borgholms kommun så har man lagt årskurs 6 – 9 på samma skola men endast 6:orna börjar imorgon och årskurs 7 – 9 på onsdag. Kommer ihåg det från förra året då Joline var ny där och det uppskattades mycket att bara få vara ”små 6:or” en dag innan dom ”stora” kom. 😉 Max börjar dock särskolan imorgon enligt höstterminens datum så ikväll blir ingen uppesittarkväll för hans del. Han är jätte-taggad och superglad att skolan äntligen börjar och frågar och undrar hela tiden vad klockan är och när skolskjutsen kommer. 😛
Jag passar på att uppdatera en klassiker här på Kryddburken! – Spagetti och köttfärssås. 😉 En stående middagsrätt här på måndagar. Vet inte varför men det har bara blivit så. Och självklart den godaste varianten a la skolmatsalen, om ni minns.
Det här behöver du :
400 gram nötfärs
150 gram rotselleri
1 morot
2 msk tomatpuré
4 dl kraftig köttbuljong
3 dl ketchup
1 tsk oregano
½ tsk vitpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Börja med att bryna färsen i en rejäl traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Under tiden färsen bryns skalar du rotselleri o morot och river grovt. Tillsätt i färsen tillsammans med tomatpuré och låt allt få fräsa ihop några minuter. Häll sedan på buljong, ketchup och kryddor. På med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme minst en timme, gärna längre om du har tid.Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Klar att servera med spagetti.

Lämna en kommentar