kycklinggryta_tomatsås_tortellini_kycklingfileHär kommer dagens middagstips!
Efter allt grillat och god midsommarmat så lagade jag en riktigt god kycklinggryta igår i mustig tomatsås med tortellini. När man kan vända ner allt i en stor serveringsskål och ställa fram på middagsbordet – då mår jag bra! Det är sån mat jag älskar! 😛 Vardagens lilla guldkant.

Här på ön har vi idag haft ett tokigt regnväder från de vi klev upp i morse. Regnet har ömsom stått som spön i backen och ömsom duggregnat men inte en stund utan vatten från ovan. Gräsmattan blir ju fin i alla fall… 😉

Raggsockar och tända ljus har varit melodin, det ser dock ut som det börjar lysa upp på himlen nu men vi har liksom ”boat” in oss i myset och tänker stanna inomhus. Joline har bakat jordgubbspaj, Max har gått igenom alla biltidningar han kunnat hittat och jag har jobbat på i bakgrunden av Kryddburken. Jag får många frågor om tips på vad man ska hitta på här på Öland som turist, och vilka lunchställe som jag rekommenderar. Jag har skrivit ihop ett inlägg om restaurang-tips och hoppas hinna få upp det ikväll annars kommer det imorgonbitti.

Glöm inte att följa mina uppdateringar på FACEBOOK och INSTAGRAM, dyker upp lite allt möjligt där också! 😉

Här kommer receptet!

6 – 8 port
Det här behöver du : 
1 kg kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
2 msk malen paprika (söt)

Såsen : 
2 burkar hela plommontomater
4 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk torkad bruschettakrydda (Gourmetgruppen)
2 dl grädde
Stekskyn från kycklingfiléerna
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med smör. Dela kycklingfiléerna på mitten, längsgående. Bryn i smöret runtom så de får fin färg. Krydda med salt och peppar och rejält med malen paprika. Lägg upp på ett fat tills vidare. De får koka färdigt i tomatsåsen sen så de behöver inte vara genomstekta.

Använd samma panna och häll i två burkar hela plommontomater. Späd med vatten och tillsätt, fond, tomatpuré, honung, chilisås, bruschettakryddan och till sist grädden. Låt såsen koka ihop ca 20 – 30 min. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

Lägg ner kycklingfiléerna och låt värmas ca 10 min. Häll även ner skyn från fatet som kycklingfiléerna legat på. Vänd sedan ner allt i en stor serveringsskål tillsammans med kokt tortellini. Servera!

stekt_kyckling_kycklingfile_kycklinggryta_tomatsås
Kyckling efter midsommarmat känns helt rätt! Plocka fram smakerna av tomat och paprika och vardagen är på sin plats igen. 😉

kycklingfile_kycklinggryta_recept
Kycklingfiléerna ska bara brynas för att få fin färg. De får sedan koka färdigt i tomatsåsen.

tomatsås_plommontomater_hela_burktomater
Använd samma panna som du stekt kycklingen i. Slå i övriga ingredienser till såsen och låt koka upp.

tomatsås_tortellini_kycklinggryta_kycklingfile_recept
Snåla inte med kryddor. Och se till att smaka av ordentligt. Salt och peppar och en nypa socker kan alltid göra underverk om man inte är nöjd med smaken.

kycklinggryta
Kycklingen får sen puttra med i såsen ca 10 min för att sen blandas med tortellini och serveras som en gryta allt-i-ett. 😛

kycklingfile_tortellini_tomatsås_kycklinggryta
Smaklig måltid!

tortellini_tomatsås_kyckling

4 svar till ”Kycklinggryta i tomatsås med tortellini”

  1. Mårtenssons kök profilbild

    Ja usch och fy för detta väder, inte känns det som sommar inte – mer som vår. Då smakar en gryta riktigt gott, här blev det till och med soppa igår:) Fast det blev en vårlik sådan, ängamad, som vi inte ätit på evigheter och som smakade precis så gott som vi mindes.

    Gilla

  2. Miranda profilbild
    Miranda

    Ser riktigt saftigt ut! Vilken sorts tortellini använder du? Kan tänka mig att det blir gott med smaken skinka. Ser mycket fram emot att se alla underbara sommartårtor!

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Mårtenssons!
    Ängamat ja, det är ju så gott! Speciellt med sommarens goda primörer.

    Miranda!
    Jag använder Barillas tortellini med ost.
    Ja, tårtorna trillar in, några dagar kvar till deadline så ska jag visa upp dom alla! 🙂
    /Linda

    Gilla

  4. L profilbild
    L

    Oj, såg gott ut det där! Jag försöker få inspiration till nya rätter, känns som vi alltid äter samma saker vecka efter vecka. Trots att det ser gott blir det ändå inget, mest pga enorm trötthet och noll matlust/hunger….

    Om det inte blir riktigt bra i mina såser/grytor så är det alltid syrlighet som saknas för att jag ska bli nöjd. Godast är det med färsk citronjuice, som kan frysas in i små bitar också. Ett litet tips ifall ngn är intresserad…

    Och sedan kan någon tipsa mig om hur jag ska överleva utan Knorrs kalvfond?
    Köpte på mig massor av flaskor, men nu är den sista redan öppnad…
    Det var illa när lökfonden försvann, men kalvfonden är det enda som har gjort mina såser goda.

    Problemet är att jag inte tycker om andra fonder, använder bara Knorrs grönsakstärningar ibland. Men just lamm, kalv och oxfond tycks smaka extra illa, särskilt i jämförelse med Knorrs glasflaska.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect