Favoritpålägg till frukost?

frukost_surdegsbröd
Vad har ni för favoritpålägg till frukostmackan?

Jag är en riktig ost & skinka-älskare! Helst en mild ost och en tunn salt skinka och någon knaprig grönsak o lite flingsalt.
Hittade en så supergod flatrökt pepparskinka på ICA i förra veckan, riktigt tunna skivor, salt o smakrik!
Ofta köper jag hem storpack tunna skivor, typ Pärsons pålägg men det är inte lika gott! Det som däremot slår allt vad förpackat pålägg heter är att köpa nyskivad skinka i charkdisken, packeterad i sånt där prassligt papper och då kan man be om extra tunna skivor dessutom! 😛
Vilket är ditt favoritpålägg??

18 svar till ”Favoritpålägg till frukost?”

  1. PiaMand profilbild
    PiaMand

    Leksandsknäcke med majonäs,curry och prästost äts varje dag
    Låter kanske knasigt men är otroligt gott 🙂
    Annars är pastrami, gurka och Trocamare en favorit….
    Ska hålla utkik efter ICA´s pepparskinka, tack för tips!

    Gilla

  2. Veronika profilbild
    Veronika

    Mitt absoluta favoritpålägg är ett tjockt lager philadelphiaost, några skivor rökt kalkon och massor av avokado! Och såklart örtsalt, det får man inte glömma;D

    Gilla

  3. Anne profilbild
    Anne

    Jag är en riktig mackmänniska. Äter alltid smörgåsar till frukost. Det finns nog inget som slår en riktigt god skinka (gärna rökt) med paprika till. Mild ost med paprika är också riktigt gott. Leverpastej med smörgåsgurka gillar jag också. Men allra godast är skinka ändå.

    Gilla

  4. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag har två favvopålägg, dels tunna skivor källarrökt skinka med tomat och gurka och dels skivat kokt ägg med Kalles kaviar. Båda favvopåläggen äts helst på nåt grovt bröd och kan ätas närsomhelst på dagen. Älskar goda mackor!

    Gilla

  5. Sandra profilbild

    Just nu är jag helt såld på leverpastej (mild o krämig) med massor av ruccola ovanpå ! Och ett schysst grovt bröd såklart 🙂

    Gilla

  6. V profilbild
    V

    Antingen blir det kokt skinka (helst från Jokkmokks chark), alspånsrökt häststek eller samiskt rökt skinka från Jokkmokks chark. Säger alltid till om tunna skivor i charken, det är mycket godare! Västgötakloster, röd sitter inte heller fel på smörgåsen. Brödet varierar jag – allt från finskt rågbröd med kraftig struktur och lite syrlighet till ljusa, fluffiga vetebaguetter eller vanligt hederligt leksandsknäcke.

    Gilla

  7. Louise profilbild
    Louise

    Brödernas välrökta skinka i charken!! Inget tillsatt socker och inga E-ämnen. Såå god!! Går 3 hekto i veckan. Gärna kombinerat med Falbygdens svarta herrgård. Och massa paprika!

    Gilla

  8. Vicki profilbild

    Källarrökt skina från delikatessen

    Gräddpastej med gurksallad

    Gilla

  9. Anna S profilbild
    Anna S

    På mjukt bröd vill jag ha rökt skinka och på hårt messmör. Äter alltid bröd till frukost

    Gilla

  10. diningandcooking profilbild

    En riktigt god och pepprig salami, lagrad ost och rökt kalkon mums

    http://www.diningandcooking.blogg.se

    Gilla

  11. Anders profilbild
    Anders

    Grovt rågbröd med rejäla bitar av brie och generöst med ruccola. En kopp kaffe på det så klarar man sig ett tag 🙂

    Gilla

  12. barbro profilbild
    barbro

    Äter sällan mackor, men då ska det vara grekiskt lantbröd, smör pepparsalami och vit paprika.

    Gilla

  13. Lina profilbild
    Lina

    En god rökt skinka och gurka (på ljust bröd) eller paprika (på mörkt bröd). 🙂

    Gilla

  14. Jasmin profilbild
    Jasmin

    En smakrik ost och rökt skinka är det godaste jag vet!

    Gilla

  15. Marie profilbild
    Marie

    Mjuka mackor med mjukost eller färskost samt Bergkäse (smakrik och rätt stark hårdost), avokado och örtsalt. Slår allt!

    Gilla

  16. kajomida profilbild
    kajomida

    Fast jag har bott nästan 30 år här nere i Tyskland kan jag inte tänka mig en godare frukostmacka än Skogaholmslimpa med Kavlis Räkost 🙂 Om vi åker någonstans tidigt på morgonen och frukosten så att säga intas på vägen så finns det inget som slår en macka med stekt ägg på. Gäller även för andra tider på dygnet, när man är ”on the road”…

    Gilla

  17. Tezzo profilbild

    Just nu är jag helt insnöad på en chilisalsmi, som är helt fantastisk god. Jag får ta och blogga om den. 🙂

    Gilla

  18. Helen profilbild
    Helen

    Surdegsbröd, brieost, salami, rödlök och gröna oliver.
    Chiabatta (ljummen), prosciutto, mozarella, tomat med lite olivolja över samt flingsalt.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect