pizza_pizza_bianco_vesuvio_recept_pizzadeg
Igår hade vi stora pizza-lördagen här hemma! 😛 Vi gjorde en ny variant som jag såg Paulo Roberto gjorde i programmet ”Mitt kök” i veckan – Pizza bianco!
Såg så ljuvligt gott ut och med bara en massa ost och så köttet från salsiccia… Så jag provade! God var den, men inte nån wow-effekt direkt och detta skulle ändå vara hans personligen godaste pizza. 😉 Jag blev inte frälst så jag håller mig till vesuvio med extra ost!

Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart! 😉

Såhär gjorde jag;

2 stora runda, eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

Pizza bianco fyllning : 
Ricottaost
Mozzarellaost
Inkråmet av salsiccia-korv

pizza_bianco_mittkök_paulo_roberto
Fyllningen på pizza bianco; ett tunnt lager ricottaost, en smulad mozzarellaost som sedan toppas med 1-2 korvar salsiccia.

pizza_bianco_paulo_roberto_mitt_kök
Färdiggräddad bianco.

pizza_vesuvio_pizza_bianco
Dom två motståndarna! 😉

pizza_vesuvio_recept
Vesuvio i alla väder är nog den pizza jag alltid kommer älska mest. Sa jag EXTRA ost??? 😛

5 svar till ”Pizza bianco med ricotta, mozzarella och salsiccia”

  1. Anne profilbild
    Anne

    Jag hade valt Vesuvion, för jisses så god den ser ut!

    Gilla

  2. Rebecca profilbild
    Rebecca

    Åh jäklar vad gott!!

    Gilla

  3. Emelie H profilbild
    Emelie H

    Hur blev själva pizzadegen? 🙂
    Hatar när hemmagjorda pizzor blir degiga och tunga.

    Gilla

  4. Malin profilbild
    Malin

    Vesuvion ser ju vansinnigt mumsig ut. Extra ost är så gött! 😀
    Häromdagen gjorde min sambo den godaste pizzan jag nånsin ätit! På en pizzasten på Webergrillen. Tunn fin knaprig botten, underbar hemmagjord tomatsås och så både mozzarella, riven vanlig hårdost och rökt skinka. Mamma mia vad gott!
    Denna pizzadegen: http://www.arla.se/recept/pizzadeg/
    Och denna tomatsåsen: http://www2.santamariaworld.com/se/alla-recept/vegetarisk-pizza-med-champinjoner-oliver-och-pinjenotter/

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Emelie!
    Jag trycker ut degen tunt, gräddar antingen på sten eller het plåt och de blir inte degiga eller tunga!
    /Linda

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect