,

Vilda bullar

vilda_bullar_köttbullar_vildsvinsfärs_recept
Vilda köttbullar gjorda på vildsvinsfärs är verkligen gott och kul att variera med istället för vanlig nöt eller fläskfärs. Smaken är mustig och med klassiska tillbehör som kokt potatis, lingon och gurka kan det inte bli fel! 😉 Såsen får en härlig smak av enbär och viltfond, en klar favorit jag tycker ni ska prova. Ha en superfin måndag allihopa. ♥

Ca 20 st
Det här behöver du :
ca 600 gram vildsvinsfärs
0,5 dl havregryn
0,5 dl mjölk
1 msk potatismjöl el 1 ägg
2 tsk lökpulver
1 tsk mortlade enbär
1 tsk malen paprika
1 krm vitpeppar
Salt o grovmalen peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå kallt en stund. Rulla ca 20 st köttbullar. Stek i panna med smör.

Såsen : 
Vispa ur pannan med 3 dl vatten, slå i 1 dl grädde, 1 – 2 msk viltfond, 1 msk soya och 1 msk lingonsylt. Koka upp och låt puttra på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

4 svar till ”Vilda bullar”

  1. catarina larsson profilbild
    catarina larsson

    Ser supersmaskigt ut,som allt du gör. =)

    Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Hoppas jag nån gång får smaka på vildsvin. Är nyfiken på hur det smakar. Ser väldigt gott ut. Med potatis, sås och lingon. Mmmm!

    Gilla

  3. Ida profilbild

    Ser supergott ut!

    Gilla

  4. Morten profilbild

    Flott variant på de klassiske svenske kjøttbullar som vi alle liker så mye.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect