
Vilda köttbullar gjorda på vildsvinsfärs är verkligen gott och kul att variera med istället för vanlig nöt eller fläskfärs. Smaken är mustig och med klassiska tillbehör som kokt potatis, lingon och gurka kan det inte bli fel! 😉 Såsen får en härlig smak av enbär och viltfond, en klar favorit jag tycker ni ska prova. Ha en superfin måndag allihopa. ♥
Ca 20 st
Det här behöver du :
ca 600 gram vildsvinsfärs
0,5 dl havregryn
0,5 dl mjölk
1 msk potatismjöl el 1 ägg
2 tsk lökpulver
1 tsk mortlade enbär
1 tsk malen paprika
1 krm vitpeppar
Salt o grovmalen peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå kallt en stund. Rulla ca 20 st köttbullar. Stek i panna med smör.
Såsen :
Vispa ur pannan med 3 dl vatten, slå i 1 dl grädde, 1 – 2 msk viltfond, 1 msk soya och 1 msk lingonsylt. Koka upp och låt puttra på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar