barilla_academia
Pasta, pasta, pasta! Alla äter vi pasta nån gång ibland men tänker kanske inte så mycket på vilken pastasort vi köper? Eller??! Jag har alltid (ja, sedan studenttiden då ALLA åt Kungsörnens snabbmakaroner med ketchup) gillat Barillas pasta så därför bloggar jag gärna om dessa produkter och rekommenderar gladeligen deras sortiment. 😛

Varför? 
Jag tycker deras spagetti är så vansinnigt god, jämfört med andra. Den är fast, ”stunsig” och håller ihop fint. Smakar inte mjöl utan PASTA! Överlag så älskar jag Barilla av alla pastasorter, hade bara önskat att dom hade små ”sopp-pasta” i sortiment här, nån som sett det kanske? Har letat men hittar inte…
Dessa varuprover från Barilla är såklart mer än välkomna då jag är nyfiken på deras utveckling och förnyelse och dessutom en produkt jag använt i många år. Inte blev jag besviken heller. Ni kommer få se mer av dessa premiumpasta som dom döpt till Academia. Pastan är bronsvalsad och ska ge en grövre yta så att den lättare suger åt sig sås, vilket den gör men ändå smakar den precis som Barillas vanliga pasta. Inte grov i smaken men till textur så är den riktigt bra till såser.

Självklart ska ju även NI få chansen att prova så idag startar tävlingen om ett paket med FYRA nya sorter av Barillas Academia-sortiment.

VINST :
1 kit med 4 st Academia Barilla; orecchiette, fusilli, linguine och spaghetti.

REGLER :
Lämna en kommentar om varför du vill vinna och vad du skulle laga!

SENAST : 
28 februari avslutas tävlingen och vinnaren presenteras här på kryddburken samt via mail. (Glöm ej uppge giltig epostadress).

barilla_academia_pasta_bronsvalsadAcademia Barilla är ett nytt varumärke i Sverige. Det står för utbildning, innovation och hantverksmässigt framställda produkter som väljs ut av italienska matexperter.

Academia Barilla lanserar nu för första gången i Sverige italiensk premiumpasta. Pastan är tillverkad i Kampanien i södra Italien och är framställd av 100 procent italienskt durumvete som ger optimal al dente. Pastan är bronsvalsad och det ger en grov yta, vilket gör att pastan lättare absorberar såsen.

pasta_fläskfile_recept
För mer inspiration, kolla in mitt senaste pasta-inlägg med Academia Barilla Fusilli med fläskfilé i ostsås. Klicka HÄR >>

75 svar till ”Tävling – Vinn fyra paket av Barillas nya pasta!”

  1. Caroline profilbild
    Caroline

    Tycker det är såå gott med pasta rätter och dessa olika pasta former gör maten mycket roligare än den vanliga spaghettin! Jag skulle laga en pasta med lax, räkor och pesto 🙂

    Gilla

  2. Diana profilbild
    Diana

    Åhhh jag hade velat vinna så jag kan bjuda mina föräldrar å syskon på go middag som tack för stöttning pepp å hjälp det senaste året.
    Å jag hade lagat nåt gott med kantareller å bacon i gräddsås å fusili till det…
    Eller varför inte kryddburkens bacon/broccolipasta som e en ständig favorit.

    Gilla

  3. Cristina Johansson profilbild
    Cristina Johansson

    Skulle vara roligt att testa de här pastasorterna till min fläskfile gryta med skinka.

    Gilla

  4. Marianne profilbild
    Marianne

    Vi älskar pasta!! I alla dess former.
    Först ut att laga blir din pasta med fläskfilé i ostsås. Det ser jättesmaskigt ut!!

    Gilla

  5. Ylva1 profilbild
    Ylva1

    Jag skulle laga en gräddig pastasås med kyckling och gröna ärtor. Först fräsa en vitlök i olja, sedan lägga i ”de torra bitarna från en grillad kyckling” som jag skurit i små mumsbitar. Kyckling, grädde och kryddor får puttra ihop, lite frysta ärtor och innan servering rikligt med parmesanost.
    Jag skulle gärna vinna ett pastakit eftersom mina två barn är galna i pasta. Min yngste som fyller ett på fredag har haft det kämpigt med förkylningsastma och därför inte velat äta på flera veckor, men nu har det äntligen vändt och favoriten är PASTA

    Gilla

  6. Amanda Nilsson profilbild
    Amanda Nilsson

    Om jag skulle vinna dessa pastasorter så skulle jag göra en hel drös med vegetariska pastasåser inkluderande massa grönsaker, svamp och rotfrukter. Såååå gott!!

    Gilla

  7. Malin profilbild

    Oh, jag skulle göra en krämig och god carbonara fylld med färska champinjoner, talleggio, julskinksresterna (som fortfarande skräpar i frysen), purjolök och allt gottigott som jag kan hitta här hemma till den pastan.

    Gilla

  8. Carola profilbild
    Carola

    Jag vill gärna vara med och tävla. En god Spaghetti Carbonara slår det mesta tycker jag, så en sådan skulle jag laga.

    Gilla

  9. Messa profilbild
    Messa

    Jag skulle nog göra pasta med musslor, antingen blåmusslor eller hjärtmusslor. Lite vitlök, persilja, lite vitt vin och musslor och kanske lite chili och sen ner med musslorna och sen blandar jag i den kokta pastan när musslorna är klara. Vansinnigt gott!

    Gilla

  10. Helena profilbild
    Helena

    Vilken kul tävling! Jag älskar precis som du Barillas pasta, och den här nya pastan verkar jättespännande! Jag är ett stort fan av fisk och skaldjur och skulle därför helst av allt vilja laga pasta vongole för musslor är ju bara så gott! Eller varför inte pasta med halloumi eller stuvade skruvar till de hemmagjorda köttbullarna eller ångkokt italiensk köttfärssås eller… Och helst av allt med vänner och familj!

    Gilla

  11. Lina profilbild
    Lina

    Vi äter pasta 4-5 dagar i veckan här hemma och älskar att testa nytt! Senast blev det svart bläckpasta med chèvre, kinakål och broccoli. Men vid vinst skulle pastan servera med svärfars egengjorda pesto. Enkelt och vansinnigt gott!

    Gilla

  12. MariaM profilbild
    MariaM

    Jag hade gärna vunnit dessa och gett dem vidare att tillagas av min man. Han hade lagat något smarrigt åt oss med räk- och svampsås med grädde och annat gott!

    Gilla

  13. Jasmina profilbild
    Jasmina

    Jag skulle gärna vilja vinna för att jag ÄLSKAR pasta! Älskar att laga mat med för den delen 😉
    Jag skulle laga min köttfärssås med linguine ifall jag vann!
    Håller tummarna 🙂

    Gilla

  14. Ida profilbild
    Ida

    En god vanlig hederlig köttfärssås slår aldrig fel så det skulle jag laga till denna pastan och bjuda mina nära och kära på 🙂

    Gilla

  15. Maria profilbild
    Maria

    Jag hade gjort en fläskfilé som jag fyller med soltorkade tomater och fetaost. Bryner lätt för färg, rullar in i prosciutto och sedan in i ugnen. Under tiden lagar jag en enkel ost och paprika-sås, gjord på mjukost och grön paprika. Till det självklart pasta al dente.

    Gilla

  16. Anne profilbild
    Anne

    Jag vill vinna av den enkla anledningen för det hade gjort mig glad! 🙂 Jag skulle laga bolgonese som får puttra länge att ha till pastan.

    Gilla

  17. fia profilbild
    fia

    Hos mig så äter vi väldigt mycket pasta och min sambo är småkräsen när det gäller pastamärken, så det vore roligt att få prova något nytt märke!
    Jag är ett väldigt stort fan av lax. Speciellt någon krämig laxsås med citron och spenat. Så det skulle jag ha lagat! 🙂

    Gilla

  18. Jannika Karlsson profilbild
    Jannika Karlsson

    Jag är en riktig pasta-fanatiker och det är i alla dess former! Det blir mestadels Barilla, så vore spännande att testa dessa nyheter!
    Jag skulle laga en krämig rätt med mycket vitlöksfrästa svampar. Lätt stekt oxfilé (en nypa kanel gör underverk) toppat med färsk parmesan och ruccola! Perfekt!

    Gilla

  19. Erica profilbild
    Erica

    Jag vill vinna då jag, efter att ha varit trött på pasta under ett antal år, äntligen har blivit nykär i pastan i alla dess olika former.

    Om jag vinner kommer jag bland annat att tillaga pastan tillsammans med en tomatsås gjord på passerade tomater och massor av vitlök, kräftstjärtar och rikligt med persilja. Enkelt och riktigt gott.

    Gilla

  20. Katja profilbild
    Katja

    Men oj, vad är det här för lyxiga Barilla-produkter?!
    Jag blir så glad över ätbara vinster och har jag turen med mig så tänker jag testa din fläskfilé i ostsås, den verkar himla god och det vattnas på tungan och kurrar i magen nu 🙂

    Gilla

  21. Cecilia Vedin profilbild
    Cecilia Vedin

    Har på senaste tiden börjat gilla pasta mer och mer, så vore spännande att prova dessa sorter, samt prova ett nytt pastamärke.
    Jag skulle nog göra pasta med pesto och lite riven parmesanost. Till detta skulle jag även ha stekt laxfile

    Gilla

  22. Therese B profilbild
    Therese B

    Jag hade velat vinna för att Tess ytterligare ett nytt recept, tex de du tipsade om här. Jag har de senaste 25veckorna testat ca 60nya recept! Grymt kul och gott och perfekt att fylla på receptpärmen med massa nya recept:)

    Gilla

  23. Amanda Moberg profilbild
    Amanda Moberg

    Jag hade velat bjuda min fantastiska tvillingsyster på en italiensk brakmiddag- som tack för all stöttning och för att hon alltid finns där för mig! Vi båda har totalt förälskat oss i det italienska köket. Jag skulle laga en förrätt med crostinis toppade med pesto, en varmrätt á la Lady & Lufsen (toppat med massor av parmesan- givetvis!) och för att avsluta det hela i sann italiensk anda tänkte jag investera lite av mitt arma CSN studiemedel i ingredienserna till en tiramisu. Mums!

    Gilla

  24. Anna profilbild
    Anna

    Pasta är något som går hem hos alla våra tre stora barn. Om jag skulle vinna skulle jag laga pasta, ost och skinksås. Vilket är en stor favorit.

    Gilla

  25. Anna profilbild

    Jag lagar all mat vi äter från grunden, även pasta, men den här pastan tror jag faktiskt skulle platsa hemma hos oss. Hantverksmässigt gjord med tydligt ursprung och säkert en fantastisk smak! Jag skulle förgylla den grå vardagen och lyxa till vår vanliga tomatsås med linser och grönsaker med den här ljuvliga pastan!

    Gilla

  26. Soffi F Soriaux profilbild
    Soffi F Soriaux

    Jag älskar pasta men får tyvärr inte äta lika mycket längre då gluten inte passar min mage. Men om jag skulle vinna så blir det denna fina pasta med en härlig tomatsås och ost; bara till mig

    Gilla

  27. Gunilla profilbild
    Gunilla

    Slutade röka för 10 mån sedan och fick en hel del övervikt .
    Nu försöker jag att gå ner i vikt och då blir det en hel del sallader, mycket grönsaker och andra nyttigheter.En sallad på annat än Barillas pasta funkar inte för mig. Jag skulle göra en kycklingsallad ,med Barillas pasta ,hjärtsallad,lök samt en massa olika färgglada grönsaker.
    Till den kan man ha en dressing på kvarg med chilisås, och kryddor.
    Pasta är så bra för den kan användas både varm och kall.
    Ha en fin dag

    Gilla

  28. Linda profilbild

    Jag vill vinna så mina smaklökar kommer rinna. Skulle laga till en pasta med soltorkade tomater, parma, mozzarella, pesto och massa mozzarella. Känner hur det vattnas i munnen redan nu 😉

    Gilla

  29. Pia J profilbild
    Pia J

    Jag skulle göra en smarrig sås på vårens nässlor scharlottenlök och lite muskot. Toppad med en riven god ost, t ex parmesan eller Västerbotten.

    Gilla

  30. Therese profilbild
    Therese

    Jag skulle överraska min sambo med en lyxig, enkel men ack så god pesto med god olivolja och pamensan. Jag skulle bjuda honom på ett gott glas rött, själv gravid så avstår så klart. Lite lyx egentid! 🙂

    Gilla

  31. Elisabeth profilbild
    Elisabeth

    Skulle jag vinna dessa pasta sorter skulle jag nog gör en god pasta med italienska dofter mycket tomat basilika o en god krämig örtsås
    Blev redan sugen ,får hoppas på vinst så slipper jag gå hungrig

    Gilla

  32. Madde profilbild
    Madde

    Jag skulle laga en pastasallad med kyckling och en vinägrätt där pastan får ta mycket plats och tala för sig själv.

    Gilla

  33. Sanna profilbild
    Sanna

    Oj jag vill gärna vinna!! Själv är det sällan jag lagar nått med pasta.. Gillar dock pasta och skulle nog bli en puttanesca om jag vann.

    Gilla

  34. Sophie profilbild
    Sophie

    Jag har en dotter som är 16 år, som har ett stort funktionsnedsättning. Med bla stort matproblem, sondmatas i många år. Nu har min dotter ÄNTLIGEN lärt sig, att äta på vanligt vis. Jag skulle göra en stark pastasås med fisk eller räkor i till henne. För det bästa hon vet är stark mat !

    Gilla

  35. Katarina profilbild
    Katarina

    Här är pasta en storfavorit hos hela familjen. Sonen älskar att få vara med och välja vilken ”sort” vi ska äta, vire kul att få några nya varianter att välja mellan!

    Gilla

  36. Katarina profilbild
    Katarina

    Tillägg: skulle nog göra en smaskig kycklinggryta med kyckling, creme fraiche, kycklingfond, chanpinjoner och soltorkade tomater, enkelt och gott!

    Gilla

  37. Ragna Marie profilbild
    Ragna Marie

    Pasta är både gott, praktiskt och kan beroende på
    sås och tillbehör också vara riktigt nyttigt!
    Vi äter oftast vegetariskt och just nu har jag
    ”dille” på grönkålspesto, med massor av vitlök,
    lite hasselnötter/valnötter och västerbottenost!
    Jag brukar ha i lite xtra olja så den blir lite lösare,
    så den blandar sig fint med pastan, blir så
    himla gott!

    Gilla

  38. catarina larsson profilbild
    catarina larsson

    Jag vill vinna detta lyxiga pasta -kit,
    så nu hoppas jag att det kommer att bli mitt.
    Då ska jag göra den smarrigaste och godaste rätt,
    så hela familjen blir glad och mätt.
    Jag kokar god pasta till tusen,
    och sås med läcker smak som gör susen.
    Barilla gör bästa pastan kan jag tycka,
    och vinner jag det här då är det LYCKA!!!

    Gilla

  39. Charlie Gustafsson profilbild
    Charlie Gustafsson

    Jag skulle göra en massa goda pastagratänger. Perfekta matlådan att ha till jobbet då jag tycker en gratäng bara blir godare och fastare om den får vara i kylen nån dag.

    Gilla

  40. malin profilbild
    malin

    Jag vill vinna ”lyxpasta” för att jag är såå less på ÖoB:s 2 kgs fattigmansmakaron-påsar. Skulle jag vinna dessa pastor skulle jag göra en stooor plåt med grekisk pastagratäng (pasta, massor av feta, soltorkade tomater, oliver, färska örter, mmmmm!!) att frysa in. Då skulle jag ha lyxiga matlådor i flera veckor framöver! /fattig historikerstudent, Uppsala.

    Gilla

  41. Abbe profilbild

    Mums så gott det ser ut. kvalitetspasta är verkligen värt kronorna

    Lite god olja i pannan. Riven vitlök i oljan- inte bränna utan bara blanka. När olja tagit smak lägger jag i en strimlad rödlök o efter ett par munuter en påse fryst (men tinad spenat). När spenaten stekts i pannan smakar jag av med salt o vitpeppar samt rör i 2 dl matlagningsyoghurt. Koka upp o häll sen ner nykokt spagetti i såsen. Toppa med rostade valnötter vid servering

    Gilla

  42. Helena i Uppsala profilbild
    Helena i Uppsala

    Jag skulle göra en vanlig enkel köttfärssås men spetsad med det jag råkar ha hemma: kanske smula ner egenplockade torkade trattkantareller, en skvätt överblivet rödvin, rårivna morötter för att lura barn och äldre män att äta mer grönsaker.

    Gilla

  43. Katta profilbild
    Katta

    Jag skulle bjuda min man på en italiensk helkväll, bestående av bl.a. Pasta vongole, med massor av vitlök!
    Min man har en passionerad förälskelse till Italien och fyller snart år, och jag skulle helst vilja bjuda honom på en resa dit, men när varken tid eller ekonomi tillåter detta så kan väl en italiensk helkväll duga sålänge?

    Gilla

  44. Anders profilbild
    Anders

    Jag hade lagat en trevlig Pasta Vongole med mycket vitlök, chili och olivolja som hade serverats på ett stort fat och toppats med musslor och rikligt med persilja. Vid sidan om skulle vi ha en surdegsbaguette som man kan doppa i den härliga såsen.

    Gilla

  45. Jessamy profilbild
    Jessamy

    vi skulle göra hemmagjord pastasås med kidneybönor och morötter i. Min sexåriga dotters favoritmat. Hob skulle bli glad.

    Gilla

  46. Paola profilbild
    Paola

    Nämen nu svimmar jag! Orecchiette!!! Som jag saknar dem ungefär 11 månader om året (dvs. när jag inte är i Italien på semester). Nu blir jag sååå lycklig! Det var faktiskt inte så länge sedan jag frågade Barilla varför de inte säljer orecchiette i Sverige, och så har de äntligen kommit! Jag skulle göra … ja … orecchiette med broccoli, sardeller, chili och vitlök – och en massa pecorino. Helt underbart gott och så enkelt och snabblagat.

    Gilla

  47. emmy profilbild
    emmy

    Som den student jag är skulle jag lyxa till det (när det finns något annat än snabbmakaroner tillgängligt 😉 ) och göra en pasta med räkor, vitlök, chili och lite parmesan och ruccola ovanpå. Till och med matlådan dagen efter skulle sätta guldkant på dagen.

    Gilla

  48. B-M Gustafsson profilbild
    B-M Gustafsson

    Hej!
    Jag tittar in allt som oftast till Kryddburken. Har jag stiltje så ger du mig inspiration, mycket pga de fina bilderna……. Tack.

    Övertyga mig att de är superba och låt mig få vinna priset! Jag brukar ”köra” med gammeldags makaroner och även bara ”vanlig” spaghetti men det kanske är ”knorren” som gör att det helt enkelt blir ”görgött”. Jag skulle göra din fläskfilé-rätt igen, den blev inte riktigt bra men det berodde troligen på den pastasort som jag använde mig av. Var någonstans får man tag på det litet lyxiga? Vem tar in det till Sverige?

    Gilla

  49. Bibbi profilbild
    Bibbi

    Om jag skulle ha turen att vinna denna Italienska lyxpasta… då skulle jag bjuda mina underbara & fantastiska vänner på världens godaste pastarätt ”Al Capone” Så nu är det bara & hoppas på turen…
    p.s Skickar länken på pastarätten p.s

    http://alltommat.se/recept/penne-rigate-al-capone/

    Gilla

  50. Ulrika profilbild
    Ulrika

    Jag skulle göra pastasallad att ta med på picknick och i skidbacken. Mättar bra och ger energi.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect