ryggbiff_rödvinssås_recept
Melodifestivalen ja! Det är ju ikväll det börjar! Har faktiskt inte hängt med riktigt, det brukar ju vara så mycket reklam och ståhej före det börjar men tycker det varit väldigt tyst i år!?!
Hur som så blir det lite festligt att följa tills finalen är igång. Jag har vigt mig till barnens skara, tillika förtjusning. Har faktiskt inte uppskattat det här med melodifestival tidigare, men allt kan ju förändras och växa fram med tiden. 😉
Vad äter man till melodifestivalen då??
Plockmat brukar vi oftast ha till mello-lördagar här hemma men varför inte en god tre-rätters och dessert framför TV:n? Lördagsgodiset åt vi upp igårkväll så det går bort. Fruktsallad och glass kanske de får bli…
Förrätt ja, detta tycker jag är så gott och passar till denna kväll! 😉

Idag har jag mest plockat lite här hemma, dammsugit och fixat med tvätt, svarat på mail och varit ute med Kean. Nicke pysslar på sitt håll i garaget med bilarna och har varit och handlat och gjort lite ärenden. Joline blev kvar hos en kompis i Borgholm men kommer hem ikväll så här sitter jag ensam, i lugnan ro med TV:n på i bakgrunden… Kan verkligen inte skriva eller koppla av om jag inte har TV eller radio på… Blir så himla tyst och ensamt… De första jag gör på morgnarna när jag går upp är att tända lampor och värmeljus och sätta på TV:n med nyhetsmorgon. SEN väcker jag barnen. Klarar inte av den där tomma, kalla tystnaden, måste ha liv och ljud omkring mig. Fler som är som jag kanske?? 😛

Dagens recept då. En vansinnigt god rätt som jag ibland kan längta ihjäl mig efter. Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det! Jag serverade med en krämig potatisgratäng och en krispig sallad med ädelost. Rödvinssåsen är en skapelse ”to die for” så jag uppdaterar er med receptet här;

Rödvinssås 6 – 8 port Recept STEG-FÖR-STEG med bilder hittar du HÄR!
Det här behöver du  :

1 stor gul lök i tunna skivor
120 gram knaperstekt bacon
1 knippe färsk timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad

4 dl rött vin

3 dl kalvfond (egen eller 3-4 msk kalvfond/tärning + vatten)

Salt, peppar
ev. en nypa socker

1 klick smör

GÖR SÅHÄR : 
Skär bacon i mindre bitar och fräs på hastigt i het stekpanna. Skala och skiva löken tunt. Vänd ner allt i en kastrull och rör tills löken mjuknat. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock.

Sila såsen och slå den i kastrullen igen. Tillsätt kalvfonden och och låt reducera ner igen till hälften så såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar, ev en nypa socker. Blanka såsen med en klick smör som du vispar ner. Färdig att serveras.

Tips; konsistens & färg : 
Vill du ha såsen mörkare i färgen, droppa ner lite soya colorit. Vill du ha den tjockare i konsistensen kan du röra ut maizenamjöl med lite vatten och vispa ner före du smakar av med salt och peppar.

sallad_ädelost_ost
Smarik sallad med ädelost och en god vinegrette. 😛
Recept på krämig potatisgratäng;

4 port
Potatisgratäng :
6 medelstora potatisar
100 gram riven ost
5 – 6 dl grädde
2 – 3 vitlöksklyftor
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en rymlig bunke. Riv ner osten i grädden och tillsätt 2 finhackade vitlök. Salta & peppra. Lägg ner skivorna med potatis och blanda runt. Smörj en ugnsfast form. Häll i potatisen. Grädda i 200 grader ca 60 min.

rödvinssås_ryggbiff
Önskar er alla en härlig lördagskväll!

♥♥♥
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad! ;-) Jag svarar på frågor och önskemål så fort jag hinner, skulle jag missa något så hojta till igen!

Kryddburken hittar ni även på Instagram (@Kryddburken) och Facebook,
följ mig gärna där! :-P
♥♥♥

10 svar till ”Ryggbiff med rödvinssås”

  1. ani berggren profilbild
    ani berggren

    Ska testa ditt recept nästa gång, nyfiken på smaken när det är bacon i ……

    Gilla

  2. Louise profilbild
    Louise

    Låter ju apgott med bacon i såsen! Jag brukar göra en enklare variant jag hittade hos dig (den med balsamvinäger o socker i). Men denna rätt måste testas! Just kombon kött, potatisgratäng och rödvinssås är en av mina absoluta favvosar!

    Gilla

  3. Karin profilbild
    Karin

    Potatisgratäng o ryggbiff är redan inhandlat!!!! Blev nyfiken på såsen, bscon är ju en favorit annars, borde bli succé!!!!

    Gilla

  4. Terese profilbild

    Låter som en ljuvlig mellomiddag! Potatisgratäng är sååå gott!
    Jag är inte som du gällande mornar jag älskar när det är så där supertyst och jag sitter gärna i mörkret en stund och myser.

    Ha en riktigt skön kväll!

    Gilla

  5. Anne profilbild
    Anne

    Vad sugen jag blir på potatisgratäng med en god köttbit till. Mums vad gott det ser ut! 🙂 Dina bilder får det alltid att vattnas i munnen. Här blir det marinerad kyckling i ugn med dallassallad, grönsaker och gott bröd till middag. Till mellofika ska vi testa semmelkladdkaka. Ha en skön lördagskväll!

    Gilla

  6. Sara profilbild
    Sara

    Tycker det är så roligt att du uppdaterar lite oftare nu! Gillar din blogg och dina recept, och att du är ”vanlig”

    Gilla

  7. Pia profilbild
    Pia

    Ser så j*kla gott ut. Funderar att ha som söndags meny

    Gilla

  8. Anna profilbild
    Anna

    Wow så gott! Nu längtar jag till nästa helg! Då ska jag prova att laga detta smarriga! Allt gott i en rätt!

    Gilla

  9. Madelene profilbild
    Madelene

    Hur länge tar det ungefär för såsen att bli klar? Tänkte så jag vet när jag ska börja med potatisgratängen

    Gilla

  10. Fem profilbild
    Fem

    Härligt.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect