smördegsinbakad_fläskfile_ädelostsås
Hejå hå – ÄNTLIGEN fredag! 😛 
Det har varit en lång och händelserik vecka så krafterna är inte på topp. Min mamma fick ju komma hem från kirurgavdelningen i måndags men sen dess har inget varit sig likt. Hon har mått så tokdåligt med rejäla magsmärtor och illamående AB… 😦

Är jättejobbigt att se henne så sjuk hon som alltid är på topp och energisk till tusen och alltid på språng, men kroppen säger ifrån till slut… Jag har såklart varit hos henne mycket i veckan och hjälpt till med handling och matlagning enligt probiotika-kosten. Det var jätteintressant att fördjupa sig i den vetskapen hur olika ingredienser påverkar mage och tarm. Tusen tack alla ni som kommit med tips och mail. Probiotika-kost skiljer sig ganska mycket från IBS-kost och nu håller vi verkligen tummarna att det börjar gå åt rätt håll. Jag har som sagt lagat en massa mat åt henne och fryst in i portioner. En mild, len fisksoppa med kokosmjölk och broccoli, en kycklinggryta med vitlök, tomat och röda linser, och en tomat och vitkålssoppa till. Mjölkprodukter, havre, linfrö, vitlök, honung och allt annat har jag laborerat ihop goda mellanmål av så kanske, kanske är vi på rätt väg nu.

Penicillinet (två olika sorter) verkar vara väldigt starkt och jobbigt för magen då hon är konstant illamående men jag handlade hem probiotika-dofilus-tabletter och även Postafen (mot åksjuka och illamående) så jag hoppas innerligt att hon får behålla det hon äter nu och att hon får tillbaka energin och färgen i ansiktet. ♥

Självklart ska ni få ett gott fredagsrecept! 
Här har vi en riktigt god fläskfilé, smördegsinbakad med kvibille ädelost, sallad, ”crasched potatoes” och såklart en ädelostsås till det!  Bättre än så blir det inte, det är bara sååå ljuvligt gott!

Ädelostsås 4 – 6 port
2 msk smör alt. stekskyn från fläskfilén
1½ msk vetemjöl
2 msk kalvfond alt tärning
4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
120 gram ädelost
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret eller använd stekskyn från fläskfilén i en kastrull. Pudra över vetemjöl och vispa slätt. Späd med gräddmjölk och låt koka upp. Tillsätt kalvfonden. Sänk värmen och smula ner osten. Låt småputtra på låg värme ca 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

ädelostsås
Den goda såsen! 😉
Recept på smördegsinbakad fläskfilé HÄR >>
Recept på ”Crasched potatoes” HÄR >>

♥♥♥
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad! 😉 Jag svarar på frågor och önskemål så fort jag hinner, skulle jag missa något så hojta till igen!

Kryddburken hittar ni även på Instagram (@Kryddburken) och Facebook,
följ mig gärna där! 😛
♥♥♥

3 svar till ”Smördegsinbakad fylld fläskfilé med ädelostsås”

  1. Caroline profilbild
    Caroline

    Hej
    Jag är ofta på besök hos dig och hämtar recept till både vardag och fest. Din blogg är – och kommer alltid vara! – väldigt speciell för mig, då just Kryddburken är den första blogg jag hittade till (genom ett googlat receptsök), och sedan så totalt fastnade för att jag började följa den. Numera följer jag flera andra, men din fina blogg är alltså nummer ett…! 🙂
    Att jag gillar Kryddburken så mycket beror på att maten du lagar och bilderna du tar, på ett ögonblick tar mig tillbaka till min farmors kök där jag växt upp och lärt mig älska både rejäla gräddsåser och att våga experimentera med nya råvaror. Roligast är när du plockar fram recept från 80-talet som jag helt glömt bort, känslan är lite av att resa med en tidsmaskin (!), men sen är det också superkul – och smarrigt – att ta upp kontakten med gamla godingar på nytt. Det märks också att din kärlek till kök och matlagning är genuin, det kan ingen bloggbesökare missa! Tack för allt du lägger upp, ska försöka bättra på min kommentars-rating 🙂

    Gilla

  2. Daniela profilbild

    Jag älskar din blogg, recept och idéer såväl som hur du skriver. Alltid en inspiration!
    Hoppas att din mamma mår bättre snart. Du är så söt som tar så bra hand om henne 🙂
    http://countbysmiles.wordpress.com/

    Gilla

  3. Jasmine profilbild
    Jasmine

    Den här bloggen är verkligen som en skattkista fylld med smarriga recept. När jag frågade sonen vad han ville ha för mat i helgen svarade han kort och gott ”Färs!”. Enkel match tänkte jag, för om det är någon som kan det där med färsrecept så är det Kryddburken.

    Igår blev det färs- och vitkålsröra som gick hem hos hela familjen och just nu har jag en stor rulle blandfärs i ugnen för imorn ska jag prova mig på din hemmagjorda kebab (och Fantan till kebabsåsen står redo i kylskåpet).

    Mitt enda tanke vad gäller helgmaten var att jag ville hitta på något med de fina delikatesspotatisarna jag hittade på extrapris i veckan. Alltså ska jag försöka mig på de grekiska klyftpotatisarna tillsammans med dragonkotletter.

    Så tusen tack för att du genom din blogg sett till att jag får god mat på bordet i helgen!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect