nudlar_kycklingspett
Gokväll i stugorna! 😛 För det är verkligen stugvärme som gäller igen, det sprakar i brasan i köket och stora snöflingor singlar ner därute och lagom blåsigt också förstås. Mycket växlande väder, önskar bara att om nu snön måste komma igen så kan den väl få ligga kvar och att det fryser på några minusgrader så man slipper detta leriga blaskväder?!?

Det är INTE roligt med hund som rejsar i trehundra på gården och fullkomligt älskar att sladda just i LERAN… Många tassar att torka blir det på en dag. Funderar stark på att införskaffa honom ett par gummistövlar… 😉

Dagens recept är GOTT! Sådär in i nordens, bombens dögott! Heta kryddiga kycklingspett och mina favoritnudlar med lite extra ”spice”. Simpelt och gott!

Marinad : 
1 dl rapsolja
2 msk kinesisk soya
3 msk sweet chilisås
2 msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
1 tsk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1 nypa chiliflakes
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingen i strimlor och låt vänd runt i marinaden ordentligt. Låt stå ca 30 minuter. Trä upp strimlorna på spett och stek i panna på hög värme så de får fin färg. Slå på lite vatten i pannan och marinaden som är kvar. När all vätska kokat in är kycklingspetten klara.

Servera med nudlar som du smaksätter med soya, sweet chilisås, finhackad chili och koriander.

marinad_asiatiska_kycklingspett
Marianden till kycklingen.

kycklingspett_asiatiska
Låt kycklingen marinera ca 30 minuter, trä sedan upp på spett.

kycklingspett_nudlar
Stek på hög värme i panna så de får fin färg. Späd sedan med en skvätt vatten och marinaden som är kvar. När vätskan kokat in är dom klara!

nudlar_kyckling_asiatisk_recept_kycklingspett
Servera med nudlar.

heta_kycklingspett
Blir det kycklingspett över är dom jättegoda att äta kalla också med en dippsås.

nudlar_kycklingspett_asiatisk
Nissin Demae Ramen är dom absolut godaste portionsnudlarna som finns! Här med extra krydda av soyasås, sweet chilisås, chili och koriander.

kycklingspett_recept_marinad
Smaklig spis! 😛

15 svar till ”Asiatiska kycklingspett med nudlar”

  1. Anki profilbild
    Anki

    Tack för receptet, ska prova i helg, dessutom jättefint med recept innan jag ska ut och veckohandla 🙂

    Gilla

  2. Henke profilbild
    Henke

    Var hittar man D´Elidas chilisås, i Kalmartrakten..?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Henke!
      Kolla här; http://www.delidas.se där hittar du närmaste återförsäljare och även sidor på nätet du kan köpa den ifrån.
      /Linda

      Gilla

  3. Anna profilbild
    Anna

    Det ser helt himmelskt gott ut! Jag längtar efter lite ”spicy” mat i snöstormen.

    Gilla

  4. Lotta profilbild
    Lotta

    Åhhhh vad det ser gott ut.

    Gilla

  5. Valis profilbild
    Valis

    Åh va gott det ser ut! Vill göra dessa idag men har inga grillpinnar, blir det inte lika bra utan måntro? Kram!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Valis!
      Absolut, det blit lika gott utan grillpinnar!
      /Linda

      Gilla

  6. Henke profilbild
    Henke

    Tack! Det är den gula väl..? Vågar man fråga var du köper dina?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Blir osäker på din fråga! Den gula?
      /Linda

      Gilla

  7. Henke profilbild
    Henke

    Ursäkta om jag var lite otydlig. Innehållet i flaskan verkade vara ”gult”, är det den du använder mest? Du skriver bara DÈlidas eller liknande..;)
    Säkert jag som missuppfattat allt, men du får gärna skriva vilken du använder av dem i recepten!

    Var du köper dina kanske är en hemlighet, men du får INTE sluta med ”Kryddis”, så är det;)

    Tack igen Linda:)

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Henke!
    Aha! Ja, det är den GULA D´Elidas jag använder. Köper ofta från kryddlandet.se 🙂
    Och NONO – Kryddburken kommer leva vidare! 😉
    /Linda

    Gilla

  9. Henke profilbild
    Henke

    Man tackar:)

    Gilla

  10. Soile profilbild
    Soile

    Dessa var så goda.

    Gilla

  11. Inger Ekström profilbild
    Inger Ekström

    Sååå gott!

    Gilla

  12. Björn profilbild
    Björn

    Hur är ett sånt här recept att frysa in eller försöka bevara i matlådor? Är det helt omöjligt?

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect