carbonara_bacon_gröna_ärtor
Snabbmatens absoluta höjdare här hemma och säkert hos många andra också är väl ändå en pasta carbonara. Allt i en och samma panna och går fort att tillaga. 😛
Jag använder gärna frysta gröna ärtor i, det blir så himla gott.

En sak jag stötte på dock var när jag skulle röra ner äggulor, jag brukar ta tre-fyra stycken men varje ägg jag knäckte visade sig innehålla DUBBLA gulor?! Har aldrig sett det innan… Knäckte ett till och samma sak tills jag bytte förpackning efter femte ägget då fick jag EN gula… Varför blir det så? Så blir det ju aldrig av hemsprättande värphöns… Eller?! Inte vad jag sett i alla fall.

Nåja, många äggulor ska de ju va så det blev ju bara bonus, och mycket svartpeppar och en viktig detalj – en mugg av pastavattnet som gör att såsen blir härligt krämig och god.

Min carbonara-skiss : 

  1. Valfri mängd pasta. Färdigkokt och förberedd.
  2. Bacon eller rökt sidfläsk. Jag brukar räkna 80 gram/person.
  3. Svartpeppar, mycket svartpeppar!
  4. Kokvattnet från pastan, så mycket som behövs för en krämig sås.
  5. Grädde, mängd efter eget tycke och smak.
    (kan också uteslutas helt, de gjorde jag – de blir gott ändå)
  6. Valfri mängd frysta, gröna ärtor.
  7. Minst 2 äggulor/person.
  8. Valfri mängd finriven parmesan.

carbonara_med_bacon_recept
Stek baconet riktigt knaprigt och rejält med svartpeppar.

pasta_carbonara
Blanda ner pasta, pastavatten, gröna ärtor och äggulor.

carbonara_pasta_bacon_ärtor
Vänd runt och tillsätt finriven parmesan. Nu blir det såhär vansinnigt krämigt och gott. 😉

carbonara_bacon
Servera med en extra äggula som får rinna ner i pastan. Smaklig måltid!

11 svar till ”Carbonara med bacon”

  1. Sofia profilbild
    Sofia

    Det har jag varit med om! Det där med två gulor i ett ägg, jag hade köpt XL-ägg tror jag dom hette och då fick jag hela kartongen med tio stycken dubbla gulor i varje ägg. Kanon i omeletten, jag som älskar gulan 🙂

    Gjorde förresten dina grekiska biffar igår. De blev jättegoda! Hade dock inte oregano hemma så det smög ner lite rosmarin istället. Blev gott det också!
    Tack för en utmärkt blogg, du kommer alltid med recept som passar min familj (har en karl som älskar kött och sås, lite som din). Längtar till dina julrecept, och till alla andras för den delen med!

    Gilla

  2. Sara på Vardag.nu profilbild

    Carbonara är ju himla fint! Verkligen snabb vardagsmat. Jag gillar att använda en rå, kryddig korv istället för bacon – galet gott!

    Gilla

  3. Pia Berglund profilbild
    Pia Berglund

    Bacon i alla dess former är så gott ihop med Pasta. Carbonara är en kunglig rätt:) Å den smakar gott uppvärmd i matlåda med.

    Gilla

  4. Johan profilbild

    Då det begav sig och vi hade höns hände det sig ibland att vi fick ägg med två gulor, så det kan hända med tama höns som aldrig sett en bur också !

    Gilla

  5. Frida profilbild

    Vi köper stora ekologiska ägg från en gård i närheten och det är dubbelgula i varje ägg!

    Gilla

  6. Jennie profilbild
    Jennie

    Jamen sådär ja, nu börjar jag känna igen ditt skrivande igen

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jennie!
      Tack söta… ❤
      /Linda

      Gilla

  7. Ani Berggren profilbild
    Ani Berggren

    Har varit med om det en gång och då var det dubbla gulor i alla ägg i kartongen 🙂
    God den ser ut din carbonara,älskar bacon.

    Gilla

  8. Therese profilbild
    Therese

    Jag har bott i England och Holland och där kan man köpa ägg med dubbla gulor – det står på kartongen att det är ”dubbel gulor”.

    Gilla

  9. Jennie profilbild
    Jennie

    Dubbla gulor kommer oftast (?) från unga höns, som inte riktigt har ”lärt sig att göra ägg” fick jag berättat från en som hade egna höns och som vi ofta fick dubbla-gulorägg från. Typ tonåringar där kroppen släpper ut extra gulor för att garantera att det blir nåt

    Gilla

  10. AN profilbild
    AN

    Vad gott det ser ut, måste testas!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect