20140614-181409-65649330.jpg
Grillsäsongen går på högvarv, vi marinerar kött, rör ihop såser, skapar vackra sallader och aromsmör med olika smaksättningar. Vi kokar ihop glazer, skrubbar nypotatis och grillar både frukt och grönsaker tills det fullkomligt ryker ur öronen! 😛

Jag skulle vilja ha ETT enda tips av var och en er som läser!
Vilket är ditt absolut GODASTE TILLBEHÖR till grillat??
Bara ett!
Det kan vara en vitlökssås, en grillad frukt, ett bröd, en glaze eller krydda. En sallad, en röra etc.
Ett MÅSTE helt enkelt! 😉

Lämna ditt bästa tips i kommentarsfältet så ska jag sammanställa och publicera en lista sen som vi nog alla kommer ha både nytta och smakglädje av i sommar.

Självklart bidrar jag själv med ett tips på något så vansinnigt gott som baconlindade vattenkastanjer, lite salt och peppar på. Rulla in i en skiva bacon och lägg på grillen. Servera till middagen eller plocka och ät direkt från grillen medan du väntar… 😉

20140614-183402-66842114.jpg

53 svar till ”Ditt godaste GRILLTILLBEHÖR?”

  1. Tina profilbild
    Tina

    Bacon inlindade champinjoner fyllda med krämig vitlöksost!

    Gilla

  2. Johanna profilbild

    Mitt bästa grilltillbehör, som jag ibland glömmer bort, måste vara världens enklaste sås!

    1 påse riven västerbottenost
    1 burk färdig aioli (eller så gör man egen)

    Blanda ihop och servera! Passar till allt, korv, kyckling kött… Mums!

    Gilla

  3. Leena profilbild

    Det bästa tillbehör jag vet är nog dessa potatispaket med otroligt gott kryddsmör! jag har t.o.m skurit ner korv och lagt direkt i paketen när vi åkt ut i skogen för att grilla, så då är hela måltiden klar på en gång mums
    http://alltommat.se/recept/potatispaket-3/

    Gilla

  4. Gunilla profilbild
    Gunilla

    Din ”Picklade Rödlök” !!! 😀

    Gilla

  5. Jenny profilbild
    Jenny

    Min favorit är en söt stark salsa/sallad
    Romantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar

    Gilla

  6. Anne profilbild
    Anne

    Ett måste till grillat är spätt gjorda på paprika varvat med lök som man också grillar förstås. Så gott! 🙂

    Gilla

  7. Pia J profilbild
    Pia J

    Turkisk yoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök. Krydda med salt och svartpeppar. En oslagbar kombo, supergod till grillat kött, korv…

    Gilla

  8. Sara profilbild
    Sara

    Eget vitlöksbröd. Gör eget vitlökssmör (jag har vitlök och grillkrydda i mitt) bred på rostebröd lägg dem dubbla och skär i trekanter. Grilla dem några minuter. Super gott

    Gilla

  9. Emma profilbild
    Emma

    En av favoriterna här hemma är grillkryddesmör!

    Gilla

  10. Beatrice profilbild
    Beatrice

    Det måste bli min ”Ajvarröra”. Matlagningsyoghurt, ajvar samt mosad fetaost. Så vansinnigt gott och passar till det mesta.

    Gilla

  11. Linduz profilbild

    Min favorit är grillad Halloumi ost.

    Gilla

  12. Carro profilbild
    Carro

    Tzatziki!

    Gilla

  13. Nina profilbild
    Nina

    En underbar sås.

    3 dl gräddfil
    1 pressad vitlöksklyfta
    Rejält med nymalen svartpeppar
    Örtsalt
    1 msk färsk timjan
    1 msk färsk oregano
    1 msk färsk basilika

    Bland
    Låt stå i kylen medans du trixar ihop det grillade

    Mums med allt!

    Gilla

  14. Linn profilbild
    Linn

    Grillad majs alla gånger

    Gilla

  15. Jennie profilbild
    Jennie

    Svårt att välja ett, men en grej som passar till nästan allt är grillade tomater. Jag delar dem i halvor och tar en liten tesked grön pesto och smörjer ovanpå, och sedan en skiva av någon smakrik ost överst, typ präst eller åt det hållet. Jag kör oftast dessa i ugnen, året om egentligen, men på grillen går också bra, men då gör jag som små foliebåtar att ställa dem i så att de inte rinner ner i grillen.

    Gilla

  16. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag brukar göra en fetaoströra till det grillade köttet, fisken eller vad man nu har grillat. Det finns många varianter på röran men jag blandar en burk creme fraiche med 100 gr fetaost (smulas sönder med en gaffel), pressar i en klyfta vitlök, saltar och pepprar lite grann och rör ihop.

    Gilla

  17. Pernilla profilbild
    Pernilla

    Rimmat fläsk. SÅ gott att få en skiva till övrig mat på tallriken. Ingen sommar utan grillat fläsk. ( oops såg precis att det gäller faktiskt i dubbel bemärkelse 🙂

    Gilla

  18. Ulrica profilbild
    Ulrica

    Kanongod röra; mixa en god äkta fetaost med créme fraiche. Den som vill kan ha hackade svarta oliver i.

    Gilla

  19. Henrik profilbild
    Henrik

    Grillade nypotatisar. Koka potatisar, låt kalna, pensla med olja och grilla potatisarna på gallret.

    Gilla

  20. Karin profilbild
    Karin

    Ta ett ark folie och lägg på fetaost, skivade tomater, chili och svartpeppar. Ringla sedan över olivolja och gör till ett paket och lägg på grillen. Mums

    Gilla

  21. Sara profilbild
    Sara

    En kall sås på mosad banan, krossade jordnötter, créme fraiche, curry, salt och peppar

    Gilla

  22. sandra profilbild

    Baconlindade champinjoner fyllda med creme bonjour gräslök ❤ Grillade då såklart 🙂

    Gilla

  23. Sara på Vardag.nu profilbild

    Haricot verts i folie med kryddsmör. Mmm!

    Gilla

  24. Bea profilbild
    Bea

    Grillade majskolvar med lindalhs nya aioli det är super gott 🙂

    Gilla

  25. Anette profilbild
    Anette

    Baconlindad banan! Så himla gott med det söta mot det salta/rökta. Dela bananen i bitar lika breda som baconskivan och snurra runt. Fäst med tandpetare. 1/2 bacon till varje bananbit.

    Gilla

  26. Maggie profilbild
    Maggie

    Bacon inlindad halloumi som man grillar

    Gilla

  27. Lina S profilbild

    Mitt tips är ( fast nästan godare att äta bara dessa som tilltugg innan ) fefferonis fyllda med grönmögelost och sen lindar man bacon runt och fäster med en tandpetare. Låter helknasigt men det blir en smakexplosion i munnen! Dock så måste man gilla lite hetta då fefferonisen ofta är lite starka. 🙂
    Sen ska de grillas så baconet blir lite krisp, alltså inte för fett 😉

    Gilla

  28. Lollan profilbild
    Lollan

    Späda morötter som grillas o får samsas med rucolasallad, fetaost o en skvätt olivolja. Ev lite rostade pinjenötter på toppen.

    Gilla

  29. Gunilla Petersson profilbild
    Gunilla Petersson

    Morotstzatziki

    Turkisk yoghurt
    Grovriven morot
    1 pressad vitlöksklyfta
    Flingsalt
    Svartpeppar
    En skvätt vitvinsvinäger
    Olivolja
    Oregano-torkad

    Blanda allt och ställ kallt minst 1 h innan servering.

    Gilla

  30. Maria profilbild

    Andra har säkert redan tipsat om dessa goda tillbehör, baconlindade dadlar. Absolut det godaste jag vet, mums!

    Gilla

  31. Magnus F profilbild
    Magnus F

    Baconlindad grön chili fylld med ost.

    Kapa ”botten” på chilin där kvisten sitter och töm fröhuset.
    Fyll med någon mild hårdost.
    Sätt för ploppen du skar bort mha tandpetare.
    Linda runt bacon.
    Grilla ett par minuter tills osten smält.

    Ät & njut!

    Gilla

  32. charlotta profilbild
    charlotta

    Grön sparris i foliepaket med hela vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Strö på flingsalt och pressa över lite citron saft.

    Gilla

  33. ida profilbild
    ida

    min grillsås!!!!!!!!!!!!!!!
    turkisk yoghurt
    massa pressade vitlökar
    och massor av GRILLKRYDDA !

    Gilla

  34. Alex profilbild
    Alex

    Mitt måste är getostfylld paprika. Dela paprikan i halvor fylld med getost som man smakar av med lite svartpeppar, salt och honung.

    Gilla

  35. Petra profilbild
    Petra

    Ett måste till kyckling! Salsa, gjord av avocado, färsk ananas, rödlök, tomat, mango, chili, lime och vitlök. Gillar man koriander kan man hacka i lite.

    Gilla

  36. Hanna profilbild
    Hanna

    Fetaost-creme!! Bara smula ner en god fetaost i creme fraishe, krydda med salt och peppar. Supergott!

    Gilla

  37. Anneli profilbild
    Anneli

    Avocado och jordgubbsallad med en vinegrättdressing med lite majonäs i.

    Gilla

  38. Jessica profilbild

    Just nu har jag snöat in på rabarberchutney.

    Gilla

  39. Emelie Olsson profilbild
    Emelie Olsson

    Grillad sötpotatis är helt klart min favvis!

    Förkoka de innan, halvera på längden, pensla med olivolja, strö över svartpeppar och flingsalt. Släng på grillen. Så underbart gött!

    Gilla

  40. Mira profilbild
    Mira

    En grillsås som alla gäster vill ha receptet på 🙂
    3 dl turkisk yoghurt
    2 msk sweetchilisås
    2 pressade vitlöksklyftor
    1/2 tsk spiskummin
    Lite salt o svartpeppar

    Gör den gärna ett bra tag innan så smakerna får gifta sig ordentligt

    Gilla

  41. Jessica profilbild
    Jessica

    Blanda creme fraiche, sweet chili sås och pressad vitlök.. det godaste som finns till grillat 🙂

    Gilla

  42. Jenny the grillmaster profilbild

    1 burk creme fraiche (med hög fett halt)
    1burk Philadepiaost
    1 Kruka färsk basilika

    Mixa allt med stavmixer, mycket godare än vad man kan tänka sig 🙂

    Annat tips: panera fetaost med mjöl, ägg o ströbröd lägg i grillfolie ringla över olivolja på båda sidor. Lägg paketet med fetaost på grillen (eller stekpanna) en stund tills osten är genom varm o servera med ringlad honung ovan på, servera som förrätt.

    Gilla

  43. Lisa Gunnarsso profilbild
    Lisa Gunnarsso

    Mitt bästa tips är att bland Phiadelfiaost och rökig BBQ sås till kött och hamburgare.

    Gilla

  44. Mårtenssons kök profilbild

    En sås som vi gör väldigt ofta när det ska grillas är en barnförbjuden vitlökssås, barnförbjuden eftersom det är vitt vin i den.

    2 dl matlagningsyoghurt
    ½ dl majonnäs
    2 msk vitt vin
    1 stor vitlöksklyfta, riven
    1 msk olivolja
    hackad dill efter behag
    salt och peppar
    Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt tills den ska serveras.

    http://martenssonskok.blogspot.se/2010/09/i-gar-och-idag.html

    Gilla

  45. Agnetha profilbild
    Agnetha

    Mitt bästa tips är fyllda paprikor som blir färdiga på grillen medan man grillar sitt kött eller kyckling.
    Stek färska champinjoner, bacon och lök.
    Blanda ner creme fraiche – chili och paprikasmak
    blanda ner riven ost i röran och fyll paprikahalvor.
    Grilla gärna med stängt lock.

    Gilla

  46. Torild Remelin profilbild
    Torild Remelin

    Färska champinjoner med pressad vitlök, en skvätt olivolja, salt & peppar I ett foliepaket.och så lägger man det på grillen I 15-20 min. Så himla got!

    Gilla

  47. Gunilla profilbild
    Gunilla

    Baconlindade bananer!

    Gilla

  48. Annika profilbild
    Annika

    Grillad MAJSBURK!
    Riv av etiketten på en burk majs. Häll av spadet. Salta. Lägg i en klick smör eller margarin. Stäng till burken med aluminiumfolie. Ställ på grillen en stund tills det blir varmt inuti. Öppna sen och rör runt lite och servera som tillbehör. Gott! Alla barn gillar garanterat 🙂

    PS. Tänk på att burken blir jättevarm. Grytvante på!

    Gilla

  49. Josefine profilbild
    Josefine

    Mitt bästa tillbehör är baconlindade bananer 😀 Dela en banan i 3 och linda en skiva bacon runt och grilla!
    Sedan är marinadkokt lök också gott! Man gör som en skål med folie, hackar ner gul lök i stora klyftor och häller på en påse färdig marinad, typ allround eller vitlök 🙂
    Sedan får det puttra på lite så löken mjuknar och blir söt 😀

    Gilla

  50. sanne profilbild
    sanne

    Avokado salsa! 🙂

    3-4 avokados
    ett äpple
    färsk chili soera enligt enligt smak/hetta
    olivolja
    en ask coctail tomater
    salt peppar
    röd lök
    citronsaft

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect