biffar_pasta_tagliatelle_paprikasås
Tack för alla tips på facebook igår om vad jag skulle göra med färsen. Massor med kanonbra förslag såsom; järpar, köttfärslimpa, kåldolmar, köttfärspizza, kebab, paj, wallenbergare, falsk fläskfilé, civapcici, shepherd’s pie mm mm. Det föll på biffar som jag lagade till med en dundergod tomat & paprikasås serverad med tagliatelle. Nu ska jag bums i säng efter en lång dags jobb för imorgon är det smörgåstårt-tillverkning på agendan igen! En annorlunda variant ni inte sett här tidigare… 😉

ca 14 st
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
3 dl köttbuljong*
1 msk malen ungersk paprika (söt)
Salt & peppar

(jag hade en hemmagjord, nykokt köttbuljong
i kylen men det går bra med 1 tärning el 1 msk fond + vatten också)

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop färsen med ströbrödet som har fått stå och  svälla i buljong. Tillsätt paprikakrydda, salt & peppar. Forma till runda biffar och stek i panna. Lägg upp på fat vid sidan om allt efter de fått fin färg runtom.

Grillade paprikor : 
2 stora röda snackpaprikor

GÖR SÅHÄR : 
Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita ”väggarna”. Halvera och lägg på ugnsfast fat. Grilla i ugn 250 grader ca 10 – 15 min tills paprikorna fått svarta blåsor.
Ta ut och lägg över i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna däri. Värmen och ångorna som stängs inne behåller smakerna och du kan lätt dra av skinnet när de svalnat.

*Grillade paprikor kan även köpas inlagda i glasburk, tex. Fontanas. 

Tomat & paprikassås :
1 gul lök
2 hela grillade paprikor, röda
2 msk tomatvinäger
2 msk tomatpuré
1 burk finkrossade tomater
3 dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka lök och vitlök och fräs på i samma panna som du stekt biffarna i. Tillsätt paprikaköttet, tomatvinäger och tomatpuré. Slå på en burk finkrossade tomater. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen så den får småputtra ca 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt & peppar. Lägg i biffarna i såsen och låt dom puttra med ca 5 minuter. Servera till pasta.

biffar_köttfärs_recept_middagstips_färs

7 svar till ”Biffar i tomat & paprikasås”

  1. Mårdaklevs Pernilla profilbild
    Mårdaklevs Pernilla

    Dripp dropp dripp… 🙂 slurp! Fantastiska bilder! Du vet hur du ska fresta oss du fantastiska kvinna! Kram

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Så lite så Pilla! 🙂
      Kramis

      Gilla

  2. Amy's piece of cake profilbild

    Jag har testat något liknande med quornbiffar men inte riktigt just paprikasås. Låter spännande och tomatvinäger har jag inte sett till någonstans i krokarna där jag bor!

    Gilla

  3. annamaria profilbild

    Ja vad gjorde man utan denna färs? Så mycket gott det finns att laga av det. Detta ser helt underbart gott ut!

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Bra val! Biffar är alltid gott 🙂 Paprikasås bloggade jag igår också, med ajvar och massa annat gott i. Inga biffar i dock, eller ja – lövbiff 😉

    Underbara bilder, Linda! Om vi inte hörs innan dess – ha en fantastisk skön midsommar!

    Gilla

  5. Charlotta profilbild

    Ojojoj, vad gott det här låter! Ska prova såklart. Hoppas att ni har haft en riktigt fin midsommar (och fint väder såklart!)

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect