citronpasta_lax_varmrökt_laxpasta
Bröllopsdagsmiddan (långt ord) blev pasta & lax! Detta är en busenkel och lättlagad middag där allt serveras på samma fat. En krämig sås med smak av citron och dill med små pastasnäckor. Lite blandade grönsaker, en god parmesanost och såklart lax. Här valde jag en varmrökt lax men det går naturligtvis bra med både färsk/stekt eller kallrökt som också är himla gott i en ”laxpasta”.

Ät den varm, ljummen eller kall – lika god vilket som och gärna skurna baguetter med aioli. En riktig kalasmiddag på bröllopsdagen för en tokförkyld familjen Nilsson. 😉

Det här behöver du : 
kokt pasta 4 port
2 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill
Vitpeppar

1 bukett broccoli
2 salladslök
2 tomater
½ gul paprika
1/3 gurka, urkärnad
1 näven riven parmesan

200 gram varmrökt lax
Citron & dill

GÖR SÅHÄR :
Förbered grönsakerna och koka broccolin i saltat vatten.  Kärna ur gurkan och skär allt i mindre bitar. Riv parmesanost.

Koka pastan al dente. Häll av pastavattnet och rör ner en burk creme fraiche. Pressa i citron och tillsätt fiskbuljong. Vänd runt och låt allt koka ihop 1-2 minuter. Krydda med vitpeppar och smaka av. Rör ner finklippt dill sist av allt.

Häll upp pastan på ett stort fat, lägg över grönsaker, riven parmesan och varmrökt lax på toppen. Servera med ett gott bröd och vitlöksaioli.

pasta_med_lax_grönsaker
Urkärnad gurka är otroligt gott till lax och det gör ingenting alls att den blir ljummen av pastan, det är faktiskt dögott! 😛

baguette_vitlöksaioli_aioli
Vitlöksaioli med skurna baguetter! Bröd till maten är lyx, men på bröllopsdag får man såklart lyxa lite!

bröllopsdag_7år
Jag arrangerade om blommorna från Mors dag i små glasvaser. Det blev gulligt ihop med den stora, lila buketten.

bröllopsdag_linda_nicke_öjkroken
7 år som gifta – Yllebröllop minsann! 😉

pasta_lax_laxpasta
Pastafatet innan laxen.

laxpasta_pasta_lax_varmrökt
Smaklig spis – festligt och gott!

6 svar till ”Krämig citronpasta med grönsaker och varmrökt lax”

  1. Birgit Johansson profilbild
    Birgit Johansson

    Hej!
    Oh, Gud va det ser gott ut! Detta skall jag göra!
    Beundrar Dej, Du är så duktig!
    Tack för alla goda recept och all inspiration!

    Gilla

  2. Ina profilbild

    Mmm… Gud så gott… Jag älskar pasta och tycker det är så kul med lite nya såser och kombinationer som man kanske inte tänkt på innan… Själv gjorde jag en Sparris Carbonara häromdagen, som blev fantastiskt god! Tack för en fin blogg och goda recept!

    Här är carbonaran:
    http://dailyinakitchen.com/2013/05/27/sparris-carbonara-med-parma-chips-asparagus-carbonara-with-parma-chips/

    Kram

    Gilla

  3. Matskafferiet profilbild

    Mums, ser riktigt gott ut!

    Gilla

  4. Åsa profilbild
    Åsa

    Hej,
    Lagade detta härom kvällen och det fick topp betyg av samtliga!! T o m äldsta sonen och sonens kompis (de är 17år) som i vanliga fall äter och är glad för att mat är mat efter träningar satt och ojade sig över hur gott det var!! Serverade även ljust kött till då vi har en som inte gillar lax. Det var också super gott till.

    Gilla

  5. Tanja profilbild
    Tanja

    Den här gjorde jag igår och bjöd min kära syster på! Det var jättegott, kommer helt klart göra den igen. Dock så blev det väldigt salt med en hel fiskbuljongtärning så jag fick dryga ut såsen med lite extra fraiche men det funkade ju det med. Använder du någon särskild sort av buljong, salthalten kanske varierar mellan olika märken?

    Hursomhaver, tack så hemskt mycket för ett recept som kommer göras många gånger framöver!

    Gilla

  6. Sandra profilbild
    Sandra

    Hej,

    Låter som ett smarrigt recept som skall prövas inom det närmsta. Aiolin ser riktigt god ut, har du något recept på det? 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect