ugnsbakad_falukorv_i_stekpanna
Allting går, allting går alltid som man vill OM man vill! 😛

Min ugn här hemma spelar mig ett spratt just nu då den stänger av sig om jag kör på för hög värme, te x. när man ska gratinera något runt 200 grader. Sen stänger den av sig om jag kör den längre än 30 minuter och då spelar det ingen roll hur många grader… Nåja, nu skulle vi ju ha ugnsbakad falukorv och går det inte att använda ugnen så borde de väl gå på nåt annat vis? I en traktörpanna förstås!

Saken är den att man får bryna falukorven runtom och vända och trixa lite med den, man måste också skära snitt både på ovan och undersidan, ungefär som när man ska skära fina fisknät av morötter ni vet?! 😉

Spelar säkert inte så stor roll, huvudsaken korven får en rejäl stekyta och blir brynt runtom! Sen i med en massa goa grejer. Jag använder gärna plommontomater på burk, bostongurka, ketchup & senap, en köttbuljongtärning och mot slutet en skvätt grädde. På med ett lock och låt korven puttra på svag värme ca 30-40 min. Under tiden fixar du potatismos och tillbehör.

4-5 port
Det här behöver du : 
1 ring falukorv
Olja + smör till stekning
1 burk plommontomater
1-2 köttbuljongtärning
4 dl vatten
Ketchup
Sötstark senap
Bostongurka
En skvätt grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär snitt ”omlott” i korven både ovan och undersidan. Bryn i het stekpanna med olja och smör. Slå på en burk plommontomater, en köttbuljongtärning och vatten. Ringla över ketchup, senap och bostongurka på korven. På med ett lock, sänk värmen och låt allt puttra ca 30-40 min. Tillsätt grädde och red. ev av såsen med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.

falukorv_laga_utan_ugn
Bryn falukorven runtom.

falukorv_stekpanna_panna_recept
Tillsätt en burk plommontomater, köttbuljong och vatten.

ugnsbakad_falukorv_i_stekpanna
Ketchup, senap och bostongurka. På med lock och låt puttra ca 30-40 min.

falukorv_i_ugn_stekpanna
Tillsätt en skvätt grädde och red ev. såsen med maizenamjöl utrört i vatten.

falukorv_i_stekpanna
Servera med ett gott potatismos!

9 svar till ”Falukorv i ugn, utan ugn… Jodå – det går!”

  1. Pernilla Pilla. profilbild
    Pernilla Pilla.

    OMG Ser sååååå gott ut! Yummy! Kramar

    Gilla

  2. annamaria profilbild

    Vi med viss matnördighet har ju en förmåga att se utmaningar i köket som roliga, vilken god förmåga! Även om det kanske egenligen är lite krångligt att vara utan ugn 🙂

    Ser supergott ut! Blir så sugen på potatismos!

    Gilla

  3. BrittMarie profilbild
    BrittMarie

    Ser kanon gott ut, måste absolut prova detta recept. 🙂 trevlig helg önskar jag dig.

    Gilla

  4. nalle profilbild
    nalle

    Vilka bra idéer du har. Och ser kanon gott ut, måste prova.:-)

    Gilla

  5. Sara på Vardag.nu profilbild

    Smacka om att jobba runt problemet! Klurigt 😀

    Gilla

  6. Vardagsmat a la Jess profilbild

    Det lät onekligen lite krångligt, men det ser ju å andra sidan helt fantastiskt gott ut! 🙂

    Gilla

  7. Fröken Sandra lagar&bakar profilbild

    Härligt att göra en falukorv till till en lyxigare rätt! Allt ser så himla gott ut du lagar. Kram

    Gilla

  8. Malin profilbild

    Vanlig hederlig falukorv, mums!
    Önskar dej en fin Valborg!
    / Malin
    malinedlund.blogg.se

    Gilla

  9. Jan Hjelm profilbild
    Jan Hjelm

    Ser rackarns gott ut. Det jag saknar är att få gratinera ost mellan korvskivorna.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect