Det var en del som mailade och undrade över mitt senaste inlägg som är lösenordsskyddat. Det är inte ett inlägg med recept och bilder som ni är vana vid utan ett privat inlägg till en grupp elever på Ölands gymnasium som går restaurang och livsmedelsprogrammet. Dom ska jag träffa imorgon och prata matbloggning med! Ska bli superkul, bara jag blir en smula piggare så!

Här hemma har vi en envis förkylning som varken bryter ut helt eller blir bättre, bara liksom ligger och gror sådär vackert så man blir galet trött och orkeslös och vab-dagarna rullar på! Makaroner och korv fick jag alltid när jag liten och hemma från skolan. Pannkakor också så det fortsätter även jag ge barnen när dom är sjuka. En fin liten tradition. Så frågar dom inte ”när ska vi äta pannkakor då??” så undrar dom när blir det stuvande makaroner och korv?? 😉

Idag, fick de bli de sistnämnda, pannkakor åt vi ju igår! En tredje vab-dag på de, då vette sjutton??!
Det är inte ett dugg fel på makaroner och korv faktiskt, man äter det på tok för sällan bara! Riktigt goda stuvade makaroner som fått sjuda länge i mjölk med en nypa socker, lite salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Det kan inte bli annat än gott och med knaperstekta kanter på falukorven med massa ketchup. Färska tomater och riven morot ska de va till också. Ja, det var allt för idag, nu ska jag fortsätta kurera mig så jag kan hoppa och skutta till skolan imorgon! 😛

 

9 svar till ”Makaroner och korv…”

  1. Kristina D profilbild

    Mums! Fast, jag mjölkkokar inte mina makaroner… tycker det blir hemskt äckligt :-S Haha! Jag gör en bechamel som jag kryddar med salt vitpeppar och mycket nyriven muskot. Det blir smarrigt värre! Och precis som min mamma alltid gör. Tror det är det som är kruxet – är uppvuxen på bechamelstuvade makaroner och då kan man inte bara ändra sig och börja tycka att mjölk-kokta är vidare gott 😉
    /Kink-stina

    Gilla

  2. kajomida profilbild
    kajomida

    Mjölkstuvade makaroner kommer jag ihåg från förr… gör själv som Kristina D. eftersom jag bara har snabbmakaroner (”importerade” från Sverige) och stuvade makaroner kan bara göras med svenska sådana – tycker jag 😉 Visst, det finns hur mycket olika sorters nudlar här i Tyskland också, men inga makaroner som vi svenskar menar… och dom är bäst!

    Gilla

  3. Miriam Strömqvist profilbild
    Miriam Strömqvist

    Älskar stuvade makaroner , hos oss gör vi ”mormors makaroner” dvs stuvade makaroner med kardemumma istället för muskot och de ska vara mjölkkokta makaroner.

    Gilla

  4. Fröken Dill profilbild

    Inte min favoriträtt, liksom ovan har jag svårt för stuvade makaroner, men din blogg är väl den enda man går in på när man ser en sådan rubrik och vet att även denna rätt kommer att vara suveränt avporträtterad! Krya på dig, låter som ett spännande projekt för dig imorgon!

    Gilla

  5. Mårtenssons kök profilbild

    Här stuvar vi också makaroner på samma vis som Kristina D gör, alltså med en bechamel. Har säkert att göra med att våra mödrar också gör/gjorde så, så det är det som smakar bäst i våra munnar:)
    Båda kan vi få riktigt sug efter just stuvade makaroner och ketchup, comfortfood på hög nivå!

    Gilla

  6. Anna Persson profilbild

    Det såg smaskigt ut som attans!!!

    Jag älskar din blogg!!! Behöver inga receptböcker för jag har ju dig :))

    Kram Anna

    Gilla

  7. Me And My Sweets profilbild

    Jag älskar stuvade makaroner, men som du säger, det äts på tok för sällan. Barnmat tycker många, men gott säger jag:-)

    Gilla

  8. Sanna profilbild

    Ibland är det enklaste det godaste och bästa 🙂 Jag tycker det är kul att se att också större matbloggare vågar vara opretentiösa i sin matlagning- det inspirerar!

    Gilla

  9. Katinkas Kitchen profilbild

    Ja, jo, det här är väl uppskattat hos många – både barn och vuxna. Framför allt väldigt vackert fotat! Instämmer i att det är härligt med det opretentiösa! Enkelhet ÄR bra! hälsar Katinkas Kitchen:)

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect