Provade en pasta idag som jag inte brukar köpa, barillas bucatini, tjocka ihåliga spagetti kan man säga! Perfekt till rätter med krämig sås, såsom carbonara eller som den här som blev ganska likt fast med bacon och grillad kyckling i såsen! Grymt gott! Har ni provat pastan förresten?

Nähä, nu måste jag rusa till soffan och kolla Sveriges mästerkock! 😛

4 pers
Det här behöver du : 
Barilla Bucatini till 4 port
120 gram bacon eller stekfläsk
2 tsk chiliflakes (Beroende på hur starkt man vill ha de, 1 tsk är kanske mer lagom…) 
1 burk creme fraiche (2dl)
1 grillad kyckling
Salt & peppar
½ kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär bacon i mindre bitar och fräs ihop med chiliflakes till knaperstekt. Sänk värmen. Rör ner en burk creme fraiche. Dela en grillad kyckling i bitar (jag använder inte skinnet) och fördela ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.  Avsluta med finhackad persilja före servering.


Knaperstekt bacon ihop med chiliflakes är verkligen en hit om man gillar chili! Kan såklart uteslutas också…


Det blir en krämig sås med smak av knaperstekt bacon, grillad kyckling och rejält med hetta!


Supergott, speciellt till bucatini!

16 svar till ”Bucatini med chilifräst bacon & kycklingsås”

  1. Linnea profilbild

    Åh va gott!! Vill jag göra snarast 🙂 finns pastan överallt tror du?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Linnea!
      Den är ju från barillas sortiment så de tror jag! Köpte dessa på Hemköp!

      Gilla

  2. Kinna profilbild

    Har inte testat bucatini. Låter som perfekt just till såsiga tillbehör. Nu måste jag också rusa till Sveriges mästerkock. Hejar du på någon?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Kinna!
      Mattias, han tar nog hem de här!

      Gilla

  3. Anki profilbild
    Anki

    Bucatini är en oslagbar pasta! Jag har för mig att jag nämnde denna pastasort för dig – för ett tag sedan?
    Hur som helst, den är matig, mustig och mättande. Till bolognese är den ett måste. Vanlig spagetti kan slänga sig i väggen. Visst är det knepigt. Pasta är pasta – men formen betyder allt:-)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anki!
      Jo men nu när du säger de! Å så fick jag tips av lillsyrran me! 😉

      Gilla

  4. linda profilbild
    linda

    Lät väldans gott och enkelt, got to love bacon!!

    Gilla

  5. Sara profilbild
    Sara

    Lite dum fråga kanske… Men var i butiken hittar man chili flakes? Hur ser förpackningen ut? Jag ser det i var och varannat recept, men hittar det ta mig tusan inte i nån butik 😀

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sara!
      De chiliflakes jag använder är från Fiddes Payne sortiment i plåtburk! Men chiliflakes finns i alla mataffärer är jag övertygad om. Vet att eldorado brukar ha hyllor med kryddor i påse, där finns det bla. Annars fråga i butiken bara!
      /Linda

      Gilla

  6. AlottesVerden profilbild

    mmm dette så virkelig godt ut…

    Gilla

  7. ONE LOVE ONE DNA profilbild

    LOOKS DELICIOUS ! ❤ GREETINGS FROM POLAND : )

    PLEASE CHECK OUT OUR FIRST BLOG :

    ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT. COM
    ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT. COM
    ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT. COM

    Gilla

  8. LINDAS profilbild

    Åh gud vad gott det där såg ut!

    Gilla

  9. annamaria profilbild
    annamaria

    Jag har Chiliflakes från gamla hederliga Santa Maria, helt vanlig kryddburk från ICA. Sen till pastan, jag lagfade den förra veckan för första gången också. Mycket gott och jag hade köttfärssås till.

    Gilla

  10. linda profilbild
    linda

    Blev detta till middag idag, väldigt enkelt,snabbt och gott!

    Gilla

  11. matmedmera profilbild

    Ja, bucatini.Första gång hör jag om sådan pasta. Dags att besöka välsorterade butiker

    Gilla

  12. SaraH profilbild

    Gud så gott det var. Kunde inte hitta bucatini, men fungerade utmärkt med vanlig spagetti. Blev riktigt gott och var så enkelt att göra. Kommer definitivt lagas igen. =)

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect