Ett litet livstecken här från sjukstugan… De är inte mycket att hänga i julgranen med oss här hemma! Den ena influensan/förkylningen avlöser den andra. Kära maken har legat pall över jul & självaste afton, nu är det min tur och som lite grädde på moset kör vi lite magsjuka på de också, Joline trillade dit imorse så vi håller tummarna att vi andra blir förskonade! 😦 Bläää va tråkigt det är!

Sen kommer väl Alfred hem och är halvt ledbruten med svullet bakben, jack i hasen och hoppar på tre ben… Undra vilken julfest han har varit på?! Han gör som vi andra… Fått medicin o pc-salva och ligger utsträckt i soffan, kollar film och ”kryar på sig” han också!

Men vi har dock haft de ganska bra ändå, trots allt… Bara tagit det lugnt och mysit i TV-soffan med filmer efter varann. God julmat på julafton och massor av julklappar!! Själv är jag ju som ett litet barn och bara älskar att öppna paket och jag lovar att visa er så fort feber o snor lagt sig. Bland annat har min samling Le Creuset har fått lite tillökning! Men än så länge ligger jag lite lågt för att hitta krafter och energi igen! Räknar iskallt med att vi kommer vara familjen KÄRNFRISK till nyår för då smäller de! 😉

Här ska ni får ett gott ”mellan-dags” recept på PASTA… För visst blir man alltid så himla sugen på just pasta efter all julmat och storhelger!? 😉 Jag blir det i alla fall…

GOD FORTSÄTTNING önskar jag er alla, hoppas ni haft en fin jul!!!  

Det här behöver du :
4 port kokta makaroner
250 gram rökt el. julskinka
2 tomater
1  gul lök
1 röd chili (spansk peppar, mild)
2 msk tomatpuré
Svartpeppar nymalen
4 dl kycklingbuljong
2 dl gräddmjölk
ev. maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar
2 dl lagrad smakrik ost

GÖR SÅHÄR :
Koka makaroner till 4 port, eller använd överbliven från kylskåpet. Ställ åt sidan så länge. Skär skinka och tomat i bitar. Hacka lök och chili fint. Tillsätt tomatpurén. Fräs på allt i traktörpanna i lite smör.  Slå på kycklingbuljong och gräddmjölk. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen. Sänk värmen något och låt vätskan koka in ca 10 min. Red eventuellt av såsen med lite maizenamjöl utrört med vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner makaronerna i pannan, häll upp i ugnsfast form eller gratinera direkt i pannan om den tål att stå i ugn. 225 grader ca 20 min! Strö lite ost över före gräddning.


Skinka, tomatpuré, chili och lök får fräsa ihop en stund!


Häll på kycklingbuljong och gräddmjölk och snåla inte med svartpeppar!


Vänd ner makaronerna.


Strö över ost och gratinera ca 15-20 min i 225 grader.


Snabb, smakrik och fruktansvärt god makaronilåda! Använd överbliven julskinka om det finns!

16 svar till ”Skinka & makaronilåda! Pasta efter all julmat är aldrig fel!”

  1. Åsa profilbild

    Låter inget vidare….hoppas ni snart kryar på er. Jag tänkte pröva pastagratäng med julskinka imorgon, jag får pröva ditt recept, såg riktigt smarrigt ut 🙂
    Kram Åsa

    Gilla

  2. Millan profilbild

    Hoppas att ni snart mår bättre så att ni kan njuta av lite julledighet också!

    Gilla

  3. Linda-Cupcakesfluffan profilbild

    Krya på er, måste testa pastagratängen, fick tyvärr tag på en smaklös, saltfattig julskinka i år, så att blanda ner den i en pastagratäng gör nog susen

    Gilla

  4. Malin profilbild
    Malin

    Åh krya på er och god fortsättning!

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Vilken god låda!
    Tråkigt med sjukstuga! Krya på er!

    Gilla

  6. Lena profilbild

    God fortsättning, gott slut och gott nytt och allt annat som tänkas kan!
    Själva ska vi köra klassisk spagetti med köttfärssås!
    Kramar!!!

    Gilla

  7. Therese profilbild

    Mmm va gott. Här hemma så undrade dom vad vi skulle äta idag, inte julmat va? nä makaroner och korv svarade jag och då jublade mina barn. Gott är det med jul mat men nu är det slut på det tack och lov. Lite ris ala malta finns kvar men det gör ju inget!
    Krya på er!

    Gilla

  8. Me And My Sweets profilbild

    Bra tips! Det finns mycket gott man kan laga med alla rester som blir över på julbordet. Varför inte en klassisk pytt på prinskorv, julskinka, köttbullar, potatis, lök och med stekt ägg och rödbetor som tillbehör. Praktiskt! God Fortsättning!

    Gilla

  9. Anna profilbild
    Anna

    ja bacillerna verkar löpa amok överallt och har så gjort hela hösten tycker jag. Så kanske ska man önska lite kyla och snö ändå, det sägs att det beror mycket på vädret att bacillerna frodas så. Och som en grandfinale på jul har mina tjejer slagit till med LÖSS. Jättekul, verkligen JÄTTEKUL. Men jag ska trösta mig med denna goda makaronilåda, som görs på skinkan som inte åts upp 🙂

    Gilla

  10. Linda profilbild

    Nu skulle jag vilja veta hur er nyårsmeny ser ut om ni har nån?!;-) Hoppas att ni mår bättre idag!

    Gilla

  11. […] går åt vi en jättegod pastagratäng sär jag ”lånat” receptet av en av mina favorit matbloggare nämligen Linda från […]

    Gilla

  12. Helena profilbild

    Hejsan:)

    Nu startar en ny utmaning.
    Mån den 2 Jan till 26 mars,alltså 12 veckor.
    Hänger du med?
    Har du flera i din närhet som kanske vill gå ner i vikt ,eller kanske bara komma igång med en träning..Säg till dem att kika in och anmäla sig.
    Det är alltid lättare att vara flera som kämpar tillsammans !
    Titta in på min blogg hur den går till och är det något du undrar hojta till
    Mass utskick
    Kramizar

    Gilla

  13. Helena profilbild

    Jag håller med dig..Pasta är underbart efter all julmat och godis..Mums
    Sedan hoppas jag att ni kryar på er i massor..Vi fick in magsjukan med,men hoppas den stoppar med lille sonen och vi andra ska klara oss
    kramen

    Gilla

  14. Linas blogg profilbild

    Mmm, jag gjorde den för att bli av med julrester (både julost och julskinka), det satt riktigt gott med kolhydrater efter alla dessa proteiner och allt fett nu under julen!! Gott va de OCKSÅ 🙂

    Gilla

  15. Anna profilbild
    Anna

    hmm, åkte ni på magsjukan allihop eftersom du inte skrivit här på flera dagar? hoppas inte det utan att ni kryar på er inför nyåret.

    Gilla

  16. Anna profilbild
    Anna

    mums, det blev mycket godare än jag trodde 🙂 men jag tog lite mindre buljong och lite mer gräddmjölk vilket visade sig vara bra då buljongen smakar igenom ganska ordentligt i rätten ändå. Enligt mig.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect